Citat:
În prealabil postat de Iustin44
Mantuitorul a spus ca "Cel ce Ma iubeste, implineste poruncile", iar a face cele de mai sus, constituie inchinare la idoli, adica iti faci din propriul trup un idol din mandrie si pt a atrage privirile. Parintale Cleopa spune ca acest pacat vine de la vechii egipteni care impodobeau statuile diferitelor zeitati cu tot felul de bijuterii si de la romani. Nemfis, zeita frumusetii. De-acolo ne-au ramas cerceii si podoabele femeiesti. Cand o aducea, ii punea cercei de aur, ii punea in nas verigi de aur, ii punea margele de aur, si toti trebuiau sa fie pudrati, cu zorzoane si cu inele si cu cercei si sa joace in fata ei. Ca asa-i placea zeitei Nemfis. Pe "Sfaturi ortodoxe gasiti raspunsuri la toate intrebarile si problemele atat din carti cat si din inregistrari cu marii nostri duhovnici. Cred ca daca de la incaput baiatul pune piciorul in prag si arata ca nu-i place ca fata pe care o iubeste sa devina o masca de nerecunoscut, ea va intelege ca nu pt frumusetea ei artificiala e iubita. Eu asa am procedat cu sotia. Dca am vazut ca nu intelege, i-am zis ca am sa ma tund zero ca tot e la moda si asa a cedat. Acum, la 31 de ani arata mai tanara decat o pustoaica de 16 ani fardata si rujata pt ca si-a pastrat tenul curat, fapt pt care imi multimeste. e drept ca la o nunta sau alta ocazie nu-i zic nimic daca se da cu putin ruj. Nu sunt fanatic. Deci nu aveti nici una dreptate in privinta machiajului care in timp strica f. mult tenul, devin chiar urate. In Occident numai prostituatele se machiaza ca sa-si arate meseria. Celelalte femei, foarte discret ceea ce la noi nu se poate. Oricum, e un pacat care devine obsesie pt cere multe femei de la noi stau cu orele in fata oglinzii, nemaiavand timp de treburile domestice.
--------------------------------
"Om rational este cel ce ingaduie sa fie indreptat. Iar cel ce nu ingaduie sa fie indreptat e neom caci s-a pogorat pe sine in randul dobitoacelor." Sf. Antonie Cel Mare(Filocalia, vol. I)
|
in occident doar prostituatele se machiaza... angela merkel este prostituata, segolene royal este prostituata... madonna este prostituata, claudia schiffer, vecina mea de 76 de ani...
femeia trebuie sa stea cu capul in cratita? si trebuie sa desfaca picioarele si trebuie sa fie si apetisanta... este un paradox... decat miros de ceapa impregnat intr-un capot mai bine un parfum fin.
referitor la unele femei: unele nu stiu sa se machiaze si se machiaza prost. la fel si unele pustoice. insa asta este alta mancare de peste.