View Single Post
Vechi 23.04.2011, 10:37:20
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de assiris Vezi mesajul
Cine poate atunci sa-mi spună, care ar fi fost scenariul dacă: Iuda nu-l vin dea pe Iisus, când a fost dezvăluit de Iisus că el va fi acela, Iuda ar fi cerut iertare Mântuitorului pentru gândul lui de a-l preda soldaților și dintre participanții la Cina cea de Taină, toți ar fi sărit în apărarea lui Iisus și l-ar fi ascuns/protejat cumva? În acest caz , proorocirea nu ar mai fi fost reală. Care ar fi fost următorul scenariu care s-ar fi desfășurat în continuare? Iisus nu ar mai fi fost arestat, cel puțin atunci, nu ar mai fi fost condamnat, răstignirea nu ar mai fi avut loc (sau ar fi fost un altfel de pedeapsă) si de aici nici Invierea a treia zi nu s-ar mai fi produs. Care sunt părerile dvs. în acest caz?
Nu intelegi ce inseamna proorocia. Sunt mai multe tipuri de proorocii, am expus cele 3 tipuri mari intr-o postare anterioara. Nu o sa reiau.

Iuda este prototipul omului necredincios rapus de patimi si pacate care chiar daca sta langa Iisus Hristos tot nu vrea sa se lasa mantuit de Hristos. Din pacate si astasi in Biserica lui Hristos (ortodoxa) sunt astfel de oameni... unii merg chiar pana la suicid precum Iuda. Acesti oameni nu trebuie condamnati ci ajutati sa traiasca intru Hristos, "caci Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci s se intoarca si sa fie viu".

Noi l-am rastignit pe Hristos prin pacatele noastre si noi il rastignim si il vindem de fiecare data cand pacatuim cand dam viata (adica Iisus Hristos) pe bani sau alte lucruri efemere in loc sa traim intru Adevar (Iisus Hristos).

Hristos nu s-a jertfit doar pentru cei din vremea lui ci pentru toata omenirea. El nu a luat asupra Lui doar pacatele omenirii de pana atunci ci a luat asupra Sa toate pacatele tuturor oamenilor (inclusiv ale mele si alte tale celui care citesti aceste randuri, si pe cele care le-am facut si pe cere pe care le vom mai face. Hristos s-a adus pe sine o singura data ca jertfa pe Sfanta Cruce si acolo a pironit pacatele tuturor oamenilor care au fost sunt si vor fi pe acest pamant pana la sfarsit (adica a doua venire a Domnului cad ca fi drapta judecata).

Asadar sa luam aminte fratilor.
Reply With Quote