Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Apropo, daca te crezi asa deplin edificat/a atunci explica (cu cuvintele tale, nu copy/paste) de ce noi crestinii ortodocsi folosim la Sf. Liturghie si Sf. Euharistie paine dospita si nu azima.
|
Nu ma consider niciun fel de "somitate", iar daca am citat cuvintele parintelui, am facut-o din respect fata de credinta si fata de parinte. Tocmai pentru ca consider ca spune mai bine decat mine, pentru ca i s-a dat cunoastere prin har, in duh. De aceea am adus cuvintele sale in acest topic. Pentru ca nu pot eu, cu cuvintele mele, sa spun la fel de bine, de adevarat si de frumos ceea ce a talcuit parintele. Am vrut sa aduc si altora bucuria cuvintelor parintelui.
De ce te-a ofensat atat de mult? Dupa viteza cu care ai raspuns, se vede ca nu ai citit. OK, nu e obligatoriu. Insa ti-ar fi fost de folos. Pentru ca gasesti acolo si raspunsul la intrebarea ta:
"Si din doua paini a mancat in aceasta zi Hristos; din painea Legii Vechi, care era azima uscata, lipsita de fermentul datator de mantuire al Duhului Sfant, si apoi din painea cea dospita, proaspata si calda a Legii celei Noi, care este Trupul tainic al lui Iisus Hristos, adica Sfanta Impartasanie, prin care dobandim iertare de pacate si viata nemuritoare."
Si iarta-ma ca raspund tot cu un citat. Cuvintele mele nu au har, cuvintele parintelui au. Si sunt pline de intelepciune si dragoste.
Sa-ti fie de folos, sa-ti aduca pace si iubire!
Doamne, ajuta!