Citat:
În prealabil postat de guardian knight
da, de acord, trebuie sa fim blanzi si iertatori, insa prin exemplul cu biciul,Cristos a vrut sa ne arate ca exista o limita,si ca nu tot timpul trebuie sa fim blegi si sa permitem raului sa-si faca de cap !
Cristos e exemplul nostru, el ne-a aratat calea echilibrului !
El a intors si celalalt obraz,dar a pus si mana pe bici pentru a biciui raul !
Cu adevarat trebuie sa biciuim rau din noi, dar oare sa stam cu mainile in san, ascunsi dupa o fatarnica smenrenie,atunci cand vdem raul proliferand in jurul nostru,fara sa facem nimica ?
Asa ne vrea Cristos, niste lasi si niste lepadaturi comode ???
Cel care a avut curajul sa se suie pe cruce,ne vrea oare niste adormiti ???
|
Nu uita un lucru: Iisus a gonit, intr-adevar, din templu pe cei care faceau comert, pe zarafi, dar nu asta ne-a indemnat sa facem. Dimpotriva. Iar cand spui "blegi", de fapt... ce vrei sa spui? Nu falsa smerenie, ci smerenie. Hristos ne-a aratat calea, da: urcarea pe cruce. Asumarea crucii. Nu lasitatea, ci smerenia. De ce l-a impiedicat pe Petru sa-L apere?
Iisus nu ne-a spus: Luati sabia si urmati-Ma! ci a spus: Cine vrea sa-Mi urmeze sa-si ia crucea... Ce ti se pare aici blegeala si falsa smerenie?
Da, trebuie sa fim neclintiti in credinta, sa nu cedam nicio iota din Ortodoxie, dar nu cu sabia "obiect concret" in mana, ci cu sabia duhului. Sa nu tradam credinta, sa nu facem compromisuri, sa nu amestecam lumina cu intunericul. Dar nu sa luam la propriu sabia sau biciul in mana si sa ne apucam sa facem curatenie in piata, pe strazi etc. Oare Dumnezeu nu ar putea distruge pe toti oamenii rai? Oare nu i-ar putea face sa dispara intr-o clipa? Oare nu are aceasta putere?
Nu asta vrea de la noi. Nicaieri in Evanghelie nu spune Domnul: "Si las voua porunca sa faceti cum am facut Eu la templu cu zarafii"... Oare daca ar fi vrut asta, nu ar fi spus-o? Insa ne spune: Las voua porunca noua: sa va iubiti unii pe altii...
Sa luam aminte, sa nu scoatem lucrurile din context, folosind bucatele separate, facandu-ne noi legi dupa cum ni se pare noua.
Sa ne ajute Domnul sa ramanem in credinta, sa ramanem pe cale, si sa ne ajute Domnul ca dupa fiecare cadere sa urmeze o ridicare!
Doamne, ajuta!