Subiect: Pedeapsa
View Single Post
Vechi 20.04.2011, 20:10:09
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Cătălin, sper că nu te superi, dar se pare că ai devenit canal de comunicații, antenă de retransmisie, amplificator de sunet „scris”!
Te rog să-i spui Bravului domn Scoțian că nu trebuie să vorbeasă în șoaptă. Nu doarme nimeni – din contra!
Te rog să-i mai spui că nu m-am mai distrat de mult așa bine .

Și eu îl simpatizez, în primul rând pentru sinceritate și calitatea umană de care dă dovadă. Sinceritatea e doar una din calități, ar mai fi și umorul, dorința de cunoaștere și (nu în ultimul rând) rațiunea care răzbate din logica sa (calitate ce se dovedește foarte rară prin zonă). Departe de mine gândul de a judeca (osândi) pe cineva, în schimb judec (trec prin filtrul discernământului), tot timpul, faptele, vorbele și intențiile celor din jur. Și asta pentru că Îl ascult pe Hristos care spunea: „fiți vicleni ca șerpii și blânzi ca porumbeii” și, totodată, pe Sfântul Vasile cel Mare care ne spune să culegem ca albina informații din toate locurile dar să le trecem prin filtrul rațiunii și dicernământului nostru (diacrisis).
Dacă Bravul domn Scoțian ar fi fost puțin mai atent ar fi observat că am specificat clar că nu mă refer la persoana dumnealui deoarece fiind sincer din start (probabil prin educație) iese din aria bănuielilor mele. Îi înțeleg, totuși, reacția și chiar o admir pentru că datorită ei se dovedește încă o dată totala sinceritate care răzbate din persoana sa.
Restul rămâne cum am stabilit!
Reply With Quote