Subiect: Pedeapsa
View Single Post
Vechi 20.04.2011, 13:17:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Am citit cu atentie opinia ta si iti multumesc pt ea si pe acesta cale ii multumesc si lui catalin2 pt bunavointa.M-a pus pe ganduri finalul postarii tale unde spui asa ,,Pentru asta, cred ca Dumnezeu a permis sa existe si o viziune dura asupra Judecatii Sale: sa ne mantuie macar de frica, daca din dragoste nu vrem.".
Nu cred ca vrem dragoste pentru ca nici nu stim exact ce inseamna dragostea crestina dar sa mai si traim asta.
La Sfanta Liturghie se spune inainte de impartasanie "cu frica, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati" si am auzit urmatoarea explicatie: frica este prima treapta a credintei, cea mai de jos. Cineva e credincios pentru ca ii este frica, frica sa nu piarda Raiul. Urmatoarea treapta este credinta, care vine pe calea gandirii. Cineva e credincios pentru ca el a inteles ceea ce scrie in Biblie, ce spune Biserica, crede tot ce a inteles.
Ultima treapta, ce amia inalta, e cea a dragostei, fata de Dumnezeu si oameni. Probabil la aceasta ajung putini credinciosi. Dar fiecare treapta e buna, in functie de ceea ce poate cineva.
Reply With Quote