Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Am citit cu atentie opinia ta si iti multumesc pt ea si pe acesta cale ii multumesc si lui catalin2 pt bunavointa.M-a pus pe ganduri finalul postarii tale unde spui asa ,,Pentru asta, cred ca Dumnezeu a permis sa existe si o viziune dura asupra Judecatii Sale: sa ne mantuie macar de frica, daca din dragoste nu vrem.".
Nu cred ca vrem dragoste pentru ca nici nu stim exact ce inseamna dragostea crestina dar sa mai si traim asta.
|
La Sfanta Liturghie se spune inainte de impartasanie "cu frica, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati" si am auzit urmatoarea explicatie: frica este prima treapta a credintei, cea mai de jos. Cineva e credincios pentru ca ii este frica, frica sa nu piarda Raiul. Urmatoarea treapta este credinta, care vine pe calea gandirii. Cineva e credincios pentru ca el a inteles ceea ce scrie in Biblie, ce spune Biserica, crede tot ce a inteles.
Ultima treapta, ce amia inalta, e cea a dragostei, fata de Dumnezeu si oameni. Probabil la aceasta ajung putini credinciosi. Dar fiecare treapta e buna, in functie de ceea ce poate cineva.