Tabla de cupru e foarte scumpă și aia de aluminiu la fel, adică 2m x 1m și de 0,4mm grosime costa cam 400 roni, iar aia de aluminiu vre-o 60 roni, deci costă aluminiul și arama asta pentru un panou cam 500 roni, și îmi pare că șarpele din pustie a pus stăpânire pe tot aluminiul și pe toată arama de pe pământ... probabil că nu i-a convenit și s-a nemulțmit că de ce l-a înălțat Moise, și acuma își vinde pielea de tablă prea scump pentru buzunarele mele... Dar mă gândesc să nu-mi dea prin cap să-mi fac rost de bani în plus așa ca Iuda Iscarioteanul... ci mai bine să risipesc albastrul de mir așa ca Maria Magdalena oricât ar fi de scump... dar amintindu-mi de înviere.
Deci bărbăția în căutarea soluțiilor e altceva decât crede omul, și ea trebuie primită din Cer, fericirea, căci numai acolo se găsește „aur” din belșug pentru toate nivelurile:
"Rabdarea in tot lucrul naste barbatia;
barbatia, hotarare; hotararea, staruinta;
staruinta, prelungirea lucrului sau adaugirea lui;
prelungirea potoleste neinfranarea trupului si domoleste impatimirea poftei de placere.
Iar pofta trezeste acum dorul; dorul, dragostea;
dragostea, ravna; ravna, caldura; caldura, miscarea la lucru ; miscarea, sarguinta;
sarguinta, rugaciunea; rugaciunea, linistirea;
linistirea naste vederea ; vederea, cunostinta;
cunostinta, patrunderea tainelor;
si sfarsitul tainelor e cunoasterea lui Dumnezeu (și asta e teologia și nu tot felul de pălăvrăgeli omenești).
Iar rodul cunoasterii lui Dumnezeu este dragostea desavarsita; al dragostei, smerenia; al smereniei, nepatimirea; al nepatimirii, vederea inainte, proorocia si prestiinta.
Dar inca nu are cineva de aici virtutile desavarsite, nici nu micsoreaza dintr-odata pacatul. Ci sporind pe incetul virtutea, ajunge si pacatul cate putin la nefiinta." Filocalia
Last edited by vsovivi; 19.04.2011 at 16:09:16.
|