View Single Post
Vechi 19.04.2011, 12:23:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Sa dau exemple din Biblie e mizerie sufleteasca!? In sfarsit vad ca ne intelegem.
Problema este daca vrei sa vezi si altceva decat mizerie sufleteasca..
Stim foarte bine de ce e in stare omul fara Dumnezeu.
Daca Dumnezeu a pus ordine treptat in aceasta mizerie folosind o pedagogie apropiata situatiei morale dezastruoase in care se scalda individul, cine e de vina? Pentru ateu, desigur, Dumnezeu.

Citat:
Nu as avea probleme cu Biblia, pe care o vad ca o alegorie/metafora antica, daca n-ar fi atati crestini habotnici care s-o predice ad literam sau selectiv dar cu pretentia ca e 100% adevarata.
Poate n-ai sa crezi dar sunt destui ca tine doar ca isi spun "crestini", adica sunt de acord cu Biblia, ideea de Dumnezeu, etc. atat timp cat sunt lasati sa creada ceea ce vor despre toate chestiunile astea.

Daca se pune problema sa caute adevarul si nu sa se cantoneze in propriile "adevaruri" care le satisfac nevoile meschine, atunci devin cinici, agresivi, iese la suprafata badarania, prostia, limitarile in general.

Citat:
Privita mai lejer, Biblia arata evolutia morala a unei comunitati dar unii se incapataneaza sa creada ca aceasta evolutie s-a oprit acu 2000 de ani cand exemplele pe care le-am dat erau considerate ok.
Este in general evolutia morala a intregii umanitati. Nu s-a oprit, a atins apogeul in sensul doctrinar, adica omul a primit un sistem de valori absolut si pentru prima data a inceput sa aiba posibilitatea sa-l atinga.
Ca multi aleg sa stea pe margine, e problema lor..

Citat:
Inteleg ca homosexualii erau priviti drept bolnavi acu' 2000 de ani cand bolile erau cauzate de pacate dar sunt totusi 2000 de ani de atunci, chiar daca mai bine de 1000 au apartinut religiei.
Slaba tentativa dar oricum nereusita.
Nu doar homosexualitatea ducea la boli ci si alte feluri de desfranare.
Si ghici ce, si acum situatia este tot cam aceeasi.
Desfranarea face in continuare victime, sub toate formele, printre homosexuali in special datorita in general nr. mare de parteneri.
Ai fi crezut ca e posibil in epoca medicinii moderne si Atotputernicului Prezervativ? Ba uite ca da..

Citat:
Mi-ar fi placut sa intelegi ca exemplele date se leaga nu de vreun principiu moral, ci de procreere.
Homosexualitatea este o problema care are de a face cu ambele.

Citat:
Se cheama selectie naturala. Homosexualii nu-si perpetueaza genele, exceptie facand acei homosexuali care fortati de societate isi intemeiaza familii heterosexuale (poate ai vazut American Beauty). Ori noi vrem sa ne perpetuam genele chiar daca nu personal, iar homosexualii diminueaza sansele ca genele noastre sa treaca mai departe.
Serios..
Ia te uita, esti o gena cu ochi si pur intamplator si nedecvant reproducerii ai...neuroni.

Daca eram ceea ce crezi tu ca suntem era mai bine sa ramanem bacterii, ne perpetuam genele mai bine si mai rapid.
Stii ca in 24h o bacterie se poate reproduce, teoretic, pana la a atinge o masa cat cea a Pamantului?

Si da, asa cum exista cazuri de handicapati care au trecut peste handicapurile lor si au reusit sa aiba o viata normala, cel putin sufleteste vorbind, exista cazuri de homosexuali care au reusit sa-si invinga problemele si sa aiba o familie si o viata normala.

Problema este ca propaganda homosexuala incearca sa le spuna acestora sa nu faca asa ceva.

Crezi ca e tolerabil un curent schizofrenic care ar incerca sa convinga schizofrenicii sa traiasca asa in societate decat sa incerce sa revina la realitate? Eu nu cred.

Citat:
Mai exista si componenta sociala. Cei care reusesc sa treaca peste prejudecati se pot concentra la lucrurile cu adevarat importante.
Avand in vedere ca in propaganda homosexuala se invoca tot felul de "mantre" gen "homosexualitatea nu este o boala, nu este o alegere" care contrazic flagrant realitatea, eu as zice ca mai degraba cei din clasa ta sunt cei care care merg pe directia prejudecatilor.

Citat:
In fine, sunt optimist sa cred ca pana la urma veti intelege ideile si nu va veti mai lega de amanunte mizerabile, chiar daca sunt preluate din Biblie.
Ah, cred ca am inteles care e promotia.
Nu luati mizeriile din Biblie, luati-le de la noi.

Problema e ca mizeriile nu sunt in Biblie, sunt in mintea si in sufletul tau, dar mai degraba cauti justificare decat indreptare asadar ai sa ramai cum esti..pana ai sa te trezesti intr-o buna zi, intr-un fel saua ltul.

Last edited by AlinB; 19.04.2011 at 12:38:54.
Reply With Quote