Citat:
În prealabil postat de angel4ver
de multe ori cei apropiati (si doar cateva persoane carora nu le spun chiar orice; doar cu o singura persoana in afara de Dumnezeu care imi stie toate secretele si gandurile, pot sa discut orice) imi spuneau ca diavolul poate sa iti trimita pe asa zisul ales, dar acum nu stiu cat de adevarat este pentru ca nu am avut experiente urate in privinta iubirii.
am avut si eu 2,3 iubiti, dar nu am facut nimic cu niciunul si nici nu-i iubisem; era doar o atractie care s-a stins in cateva zile; si asta a fost pe perioada liceului ;D
acum am intalnit pe cineva care este total diferit fata de restul si zici ca e bucatica rupta din mine; ca eu sunt el in varianta feminina si el este eu in varianta masculina, ma rog. :">
eu cred ca-ti dai seama daca el este cel pe care-l cauti sau alesul daca: te simti protejata in preajma lui; daca ai mintea impacata si pace sufleteasca atunci cand esti langa el; daca aveti cateva in comun (nu puteti sa aveti 100% in comun, e normal sa va mai contraziceti la cateva lucruri, dar nu e o tragedie); daca vorbeste frumos cu tine si nu recurge la violenta, daca nu se enerveaza usor, daca te ajuta si este langa tine atunci cand ai nevoie (si invers; tu langa el cand are nevoie!); daca te-a prezentat parintilor/rudelor/prietenilor si tu alor tai si asa mai departe.
daca inima-ti spune ca da, el este; atunci inseamna ca asa este!
si mai ales daca Dumnezeu nu ti-a dat semne care sa-ti zica ca nu este si ca sa-l lasi balta. daca nu ti-a dat astfel de semne, inseamna ca este bine si ca el e cel pe care-l cauti.
nu are cum sa fie perfect; nu exista om perfect (pentru mine, doar Dumnezeu este perfect); e normal sa mai scartaie pe ici pe colo, dar sa fie tandru/iubitor/intelegator cu tine si sa te accepte asa cum esti (si tu la randul tau, sa-l accepti asa cum este).
mult noroc in a lua decizia cea corecta!
Doamne Ajuta!
|
Am cunoscut și eu cândva pe cineva care se potrivește întocmai acestei descrieri. Simțeam în adâncul inimii că el este "alesul". Și, ce este mai important, mi-l puteam închipui în postura de tată al copiiilor mei - lucru care nu mi s-a întâmplat niciodată cu altcineva, indiferent cât de drăguț sau atrăgător ar fi fost. Din păcate, eram prea tânără, nu mă simțeam pregătită pentru a face marele pas, eram cumplit de stresată cu examenele, cu familia, etc, încât am cedat nervos și am început să mă tem și să mă îndoiesc de sentimentele mele. Nu eram obișnuită să am sentimente puternice, vulcanice, ci profunde și așezate. Sunt o fire mai cerebrală și mă temeam să nu fie doar un foc de artificii și să mă trezesc prea târziu apoi. Așa că am făcut prostia să-i promit că DA, dar apoi, prin fapte să-i spun BA, adică să mă autoizolez și să-l evit tocmai pentru a-mi testa sentimentele. Urmarea a fost că, experimentul meu, deși bine intenționat, a scăpat de sub control. Deși am aflat răspunsul - anume că sentimentele mele sunt adevărate, amândoi am suferit degeaba. Dumnezeu mi-a arătat de câteva ori că e cazul să vorbesc, să-mi mărturisesc sentimentele adevărate și să îndrept lucrurile, dar nu am avut curaj la momentul potrivit, iar când am găsit curaj, nu am avut prilejul potrivit. Și am tăcut. Și am rămas cu el în suflet. Niciunul nu a mai găsit pe altcineva, dar niciunul nu are putere să se mai deschidă. Acum, încerc să-mi spăl păcatele, dar e lung, foarte lung drumul până la inima celui drag, atunci când el se teme de tine.
Ce vreau să pun cu toate astea? Că da, există suflet pereche. Și da, există și liber arbitru. Adică îl cauți, îl întâlnești, Dumnezeu ți-l arată, dar depinde de tine să fii pe fază.
Și mai e ceva, ceva ce a trebuit să învăț acum : L-am iubit ca pe Dumnezeu, (nu vă scandalizați, nu e blasfemie), adică îl vedeam cu acea vedere pe care numai iubirea ți-o poate da. Îl vedeam strălucitor și copleșitor de frumos, deși ca fizic e departe de avea alura unui Apolo. Dar îi vedeam sufletul lui minunat de frumos și mintea lui sclipitoare iar asta mă înduioșa la culme și mă fascina ca o vrajă. Sentimentele mele aveau ceva mistic, pentru că dincolo de el, și prin el, îl vedeam pe Dumnezeu - vedeam, prin ființa lui, Modelul.
Astăzi însă, am descoperit că, deși acest mod de a iubi este destul de rar și greu de dobândit, mai există unul, încă și mai greu, dar și mai frumos - acela de a iubi nu așa cum iubește un om pe Dumnezeu, ci așa cum iubește Dumnezeu pe om. Adică să iubești pe cineva cu toate micile lui scăderi, să-l iubești în ciuda îndepărtării de orice fel. Să-i vezi strălucitoarea frumusețe a sufletului chiar dacă timpul a așternut tăcerea și a întins distanța. Cred că acesta e tipul de iubire la care trebuie să ajungem fiecare dintre noi în timp - iubirea iertătoare, și care își cere iertare. Eu asta încerc să fac, și îmi dau seama că e mult mai greu decât să cazi pur și simplu, în extaz.