Citat:
În prealabil postat de Lucemferre
Da Lavinia, dar dacă cineva nu ar fi pus/lăsat Biblia acolo? Dacă nu erai o fire curioasă și alegeai să treci cu vederea? Dacă până în acel moment ajunsesei atee (spui că nu erai practicantă, însă asta nu exclude credința în Dumnezeu). Țin lucrurile astea de tine, de noi?
Nu ți-a mai influențat nimeni dintre prieteni gândirea, deși mă îndoiesc, dar poate nu ți-a mai influențat-o în privințe importante, profunde. Dar Biblia tot ți-a influențat-o, nu? Evident. Și lecturarea Bibliei te-a apropiat de ortodoxie. Apropierea aceasta te-a facut să ai in vedere și sfaturile părinților ortodoxiei care mă îndoiesc că te-au lăsat indiferentă. Mai ales că unele chiar îți merg la inimă.
Dar imaginează-ți, te rog, următorul scenariu: nu ai fi dat peste acea Biblie pentru că cineva ar fi luat-o cu o zi înainte. Tu ai fi rămas în continuare o creștină cu numele, cu prietenii, familia etc. până la un moment în viață când credința într-o forță superioară ți-ar fi fost zdruncinată din temelii și nu ar mai fi fost cale de întoarcere. De ce să fi fost pedepsită pentru asta din moment ce altcineva/altceva te-a determinat să nu mai crezi? De când ai citit Biblia, nu ai avut niciodată, nici măcar o singură dată, un moment de mică îndoială când a trebuit să cugeți? Și probabil că analizând și texte din Biblie ai decis că totuși Dumnezeu există (adevărat, de altfel). Dar dacă nu ai fi citit biblia pestecare ai dat din întâmplare, ai mai fi decis la fel? Poate...sau poate nu. Deci Biblia ți-a influențat raționamentul și alegerea. Ai fost liberă să alegi (acțiunea propriu-zisă), dar nu ai fost liberă și ce să alegi. Pentru ca rezultatul s-ar fi schimbat în funcție de exsitența/inexistența acelui moment decisiv din viața ta.
|
Sunt multe de zis, draga Lucemferre..foarte multe...
Uite, iti spun din suflet, daca o sa cauti cu adevarat, Adevarul ..o sa-l gasesti.Nu ca o mandrie a mintzii, ca experienta, etc...Acestea sunt 'fleacuri', 'lucruri' pe care 'le mananca molia', nu-s comori adevarate!Nu sunt o habotnica , sunt un om ce a invatat un pic din desertaciunea vietii, dar care e vesnic inflacarat de frumusetea vietzii traite in spirit ortodox...
Eram in pelerinaj la Manastirea Neamt de Ziua Crucii.Asteptand masina, niste femei cica 'simple', dupa 'port'...discutau.Una din ele vazand un mar parguit, ca un pastel de culori..zice :'Ia uite ce mar frumos!..si cand te gandesti ca exista oameneni ce nu cred in Dumnezeu'!..
hmm..atunci intorc si eu privirea..era superb...si oamenii aceia 'simpli'..mult mai profunzi decat credeam eu..la prima vedere..
Doamne-Ajuta!