Subiect: Pedeapsa
View Single Post
Vechi 16.04.2011, 01:50:34
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucemferre Vezi mesajul
Voi citit pentru că ți-ai bătut capul și mi-ai dat un link. Dar chiar și-așa. Nu contest existența liberului arbitru. Căci suntem liberi să facem alegeri. Problema mea este : de ce să fim pedepsiți pentru alegerile pe care le facem, din moment ce toată viața noastră (toți oamenii, toate evenimentele) au contribuit la felul în care noi luăm aceste decizii? E absurd să fii pedepsit pentru așa ceva.
Draga Lucemferre,

Poate ai dreptate pana la un punct cand spui ca suntem consecinta ‘mediului’ care ne-a format si in care traim.Consider , oricum, ca un exemplu personal e mai edificator decat o ‘invatatura citita, auzita..etc…
Ti-am zis, ai dreptate din punctul meu de vedere pana la un moment, ‘X.’
Acel ‘moment’ din viatza mea a fost atunci cand intr-o frageda tinerete, intr-o vizita, am gasit o biblie asezata pe un raft.Acum, intamplator sau nu, fara nuante romantice sau fataliste, ci marturisind adevarul, iti spun ca rasfoind-o, am ‘dat’ chiar peste acele cuvinte vii din Corinteni scrise de Sf. Apostol Pavel.Ce carte minunata am zis…si am cerut gazdei sa mi-o imprumute..
Eram crestina doar cu numele, eram sub comunism, nu eram o practicanta a credintei ortodoxe, chit ca bunicii mei au fost oameni credinciosi si in copilarie ma rugam .
Pana la acea data Biblia nu o citisem… Si citind-O...m-a schimbat..
De atunci nici familia, nici colegii , anturajul, etc…nu m-au mai influentat..eram libera ‘sa-mi gandesc viata.’.(cu suisuri si coborasuri)
Poate acele ‘gene’ care uneori ne ajuta, sau din contra, ne creaza probleme, reprezinta simbolic, sau nu, o particica din crucea personala, si ceea ce mai patimim, sau din contra, reusim, e consecinta pacatelor, sau virtutilor, strabunilor nostri..
Oricum, sa stii. .. suntem oameni liberi.!!!
Doamne-Ajuta!
Reply With Quote