Subiect: Scopul nuntii
View Single Post
Vechi 15.04.2011, 16:00:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
...ar insemna ca femeile care au 15 copii "se mantuiesc mai mult" decat altele care au doar un copil (desi si-au dorit mai multi)...
Da, femeile cu 15 copii se mîntuiesc mai mult decît cele cu un copil, care se mîntuiesc și ele, dar nu datorită acestui fapt. Pentru că a avea 15 copii presupune o viață întreagă în stare de jertfă pentru a aduce 15 ființe la existență, nu numai una singură. Așadar, mamele cu mai mulți copii își adună mult mai multă roadă spre viața de veci, deci o mai bună înviere decît cele comode, care au răbdat o sigură sarcină și mai puțină responsabilitate, zicînd că e suficient atît.

Gîndește-te că cei 15 copii vor avea la rîndul lor să spunem fiecare cîte doi urmași. Peste cîteva generații, iată cum se vede roada femeii care se sacrifică născînd atîția copii, prin comparație cu cea cu un singur urmaș. La Judecata de Apoi mult mai mult va primi prima decît a doua - sper că ești de acord. Evident, depinde cît de bine știu să-și educe și să-și crească fiii și fiicele fiecare mamă, dar asta e altă discuție.

Ca meditație, să ne gîndim că lumea ar fi arătat cu totul altfel dacă Abel nu ar fi fost ucis. De unde se vede gravitatea enormă, a păcatului lui Cain, cu urmări cosmice, uriașe, imposibil de imaginat.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote