O mică rectificare: moneda era de 1 Peennig (Deutschland). Abea am putut citi pe ea căci era neagră și foarte tare călcata în picioare.
@Mihailc, răspuns:
Dacă dumneata mă persiflezi cu întrebări atunci dă-mi voie să te întreb și eu de ce te-ai supărat? Oare pentru că nu-ți convine că mi-am expus pilele? Păi la câți au pile pe lumea asta și dau mită în stânga și dreapta ca să parvină fără efort, pe tine pare-se că te-a supărat faptul că m-am flatat cu Domnul dăruindu-mi El ceea ce iată v-am dăruit și eu vouă mai departe... niște pile termo-solare umede la hârtie.
Și nu m-am lăudat (poate, cineștie? sigur se va știi...) așa cum ți s-a părut ci iată am lucrat ceva împreună cu Domnul, după îndemnul lui Caramitru de la revoluție: „arată că lucrezi, arată la ce lucrezi, fă-te că lucrezi...” și astfel oricine poate să beneficieze și să-și facă și ei un tortuleț și să măsoare încărcarea care apare din pricina încălzirii apei din hărtie și apoi poate confirma sau infirma dacă am mințit; dar tu pare-se că nu crezi din start, și de aia, sau poate din lene, ți-ai zis că e mai ușor ca să ironizezi munca altora și așa să capeți faimă... de milițian, că iată ai semnalat și ai luat la întrebări căci ai văzut dumneata ceva necurat, că a scăpat un blogger pe forum și care pare că a și început să se laude singur cu sine. Păi cu ce are omul ca să se laude? Cu sine? Și ce ai omule pe care să nu-l fii primit de la Dumnezeu? Sau acuma dacă ai pile ți-ai zis sufletului că... gata, e meritul tău că a rodit țarina și s-a dublat averea și de acum te poți veseli și odihni căci ai destule strânse pentru multe zile... Deci toate de pe blogul ăsta ale cui vor fi dacă în noaptea asta se va cere sufletul meu?
Păi ale tale vor fii stimabile @Mihailc... fără supărare. Dar pe tine te-a supărat ceea ce mi s-a dat fiindcă tu ai fii vrut să ți se fii dat numai ție pilele, și mie nu, căci zici că am față urâtă... de blogger. Păi ți s-ar fi dat ție, dar dacă ți s-ar fi dat ție și nu mie, dumneata mi le-ai fii dat și mie? Așa că a fost mai sigur ca să-mi dea mie toate pilele căci mă știa că nu-mi pot ține gura cuprinsă de entuzi
astm.
Iar filmul acela se chema „Duios Anastasia trecea”... și ea nici nu ura și nici nu se tulbura oricâte neputințe și neînțelegeri avea... cu privire la mituimirile și pilele altora căci ea se trata de...
isis. Dar experierea sperăm că va continua fără însă a satisface curiozitatea ucigașă a unora, nu dăm nume, căci duios
Anastasia trecea... la lucru.
„Arată că te faci că lucrezi!” (mersi oricum că ai îndrăznit să adresezi o întrebare, frăției tale)