Am tăiat mai multe bucăți de hârtie și de folie de aluminiu cam de 3 x 3 cm și am făcut un tortuleț.
Jos am pus un radiator mititel de aluminiu și pe el o hârtie muiată în apă, apoi moneda de cupru de 50 de bani peste care am așezat următorul strat format din folie de aluminiu, hârtie muiată și o monedă de cinci bani de cupru, și apoi încă un strat de folie de aluminiu, hârtie muiată în apă și peste ele moneda de 1 penny de cupru.
Surpriză de proporții după ce am încălzit un pic dedesubt și lângă hârtii cu flacăra:
1,2-1,3mV care pare că se mențin în timp.
Mulțumesc Doamne că am ajuns la o concluzie atât de frumoasă după munca asta infernală la nivel de experiere, care nici nu ma are rost a fi trasă, căci oricine poate pricepe concluziuniunea:
Cu ajutor de sus, două diode serie sunt echivalente la nivel de măsurătoare cu tortulețul descris mai sus, doar că diodele absorb lumina, iar tortulețul căldura.
1, 2mV =~ două diode =~ un mini tortuleț.
Dar să avem puțintică răbdare ca să vedem ce se întâmplă la nivel de extindere a suprafețelor. La 10 x 10 cm patrați... Numai să nu-L lepădăm pe Dumnezeu pentru bani.
Last edited by vsovivi; 12.04.2011 at 14:57:55.
|