Rugăciunea bolnavului pentru cei ce-l îngrijesc
Doamne, Dumnezeule al milei si al îndurărilor, trimite harul Tău cel sfințitor peste doctorii care mă îngrijesc si peste ajutoarele lor, acoperindu-i cu harul Tău ca un bun și iubitor de oameni.
Călăuzește-i Tu, Doamne, în tot ceea ce vor sa facă spre binele meu. Să nu sufăr cum a suferit femeia care avea curgere de sânge de doisprezece ani, fără a primi ajutor de la doctori, ci să primesc vindecarea de bolile mele. Să nu se adauge durere peste durerile mele, din nepriceperea lor sau din lucrarea celui rău, ci sa dobândesc saănătatea mult dorită. Nu in mâinile lor este viața mea, Iubitorule de oameni, ci in mainile Tale.
Mă aflu, Doamne, ca cel căzut între tâlhari, din pricina suferinței care mă apasă. Răsplatește, Dumnezeule, tot binele pe care mi-l fac doctorii, daruindu-le înțelepciune, sănătate trupească și sufletească și tot lucrul bun pe care ei il cer de la Tine.
Răsplătește, Dumnezeul nostru, toată dragostea pe care mi-o arată frații mei in Hristos care mă cercetează, înmulțind binecuvântările Tale în casele lor. Să fie pentru ei boala mea prilej de a lucra cele bune, ca să se vădească astfel în inimile lor iubirea pe care ai cerut-o celor ce Te urmează.
Nu este poruncă mai mare decât porunca de a Te iubi pe Tine și de a-i iubi pe semenii noștri. Intărește-mă, Dumnezeule preaslăvite, ca văzând iubirea pe care mi-o arată să ma rog ca nici unul din ei sa nu cadă in cursele vrăjmașului, ci să meargă cu toți pe calea mântuirii.
Doamne, Dumnezeule al părinților noștri, dacă norii deznădejdii și ai singurătății se vor abate asupra sufletului meu, atunci trimite-mi Tu frați care să mă cerceteze și să mângâie sufletul meu. Ca văzând grija lor pentru mine, păcătosul, să Iți mulțumesc Ție, Celui Care prin pronia Ta cea dumnezeiască porți de grija robilor Tăi, și să Te laud și să Te slăvesc in vecii vecilor. Amin.
Last edited by Samy02; 12.04.2011 at 09:46:45.
|