Citat:
Īn prealabil postat de florin.oltean75
Mantuirea este evident o Taina,
tot ce anticipam sunt doar speculatii rationale
care insa au utilitatea lor in economia sufletului.
Insa, nu am afirmat ca desavarsirea vine doar prin noi insine,
sau ca nu trebuie sa ne pastram mintea in iad si sa ne plangem pacatele pana la ultima suflare.
Religia mea este ortodoxa, dar recunosc ca am incercat sa patrund si intelesurile celorlalte religii pentru a intelege cum gandesc si ceilalti oameni care nu sunt ortodocsi.
Cred ca a avea o perspectiva de ansamblu te ancoreaza mai adanc in valorile spirituale
si te face mai tolerant cu ceilalti.
|
Bine Florin, ma bucur cand spui aceste vorbe si iti multumesc pentru ca ai raspuns solicitarii mele referitoare la credinta ta (ortodoxa).
Eu unul gasesc ca perspectiva oferita de ortodoxie este completa. O spun cu mana pe inima, la capatul unor cautari de o viata (cel putin 25 ani).
Cat priveste toleranta, nu imi inchipui alt reper mai bun decat in ortodoxie. Ca unii fac altceva, e cu totul alta poveste. Noi avem libertatea sa urmam modelul Domnului Iisus Hristos si al sfintilor Sai.
Dar daca vrei sa fii acceptat si iubit de toti ceilalti, ma refer la oamenii cu alta credinta, nu stiu cum ar fi posibil. Abia ne acceptam pe noi insine, uneori... Cred, asadar, ca e folositor sa lucram la toleranta noastra si sa cerem ajutor Domnului pentru momentele de alunecare sau cadere.
Poate tu mai ai nevoie de anumite lamuriri, de anumite zari...
Iti doresc sa fii binecuvantat de Bunul Dumnezeu in cautarile tale si sa ai mult folos duhovnicesc.
Domnul sa ne adumbreasca pe toti cu harul Sau!