Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Daca noi am sti atat de clar cum e cu mantuirea (ca deznodamant final, ca despre procesul care ne conduce spre mantuire avem recomandari clare in Biblie si in Biserica Ortodoxa), cam ce am mai face? Ne-am pune, desigur, pe treaba si, stiind formula, am putea masura nivelul si am zice: asta se mantuieste, asta nu... mai am atat, am realizat atat, etc. Or, lucrurile nu stau deloc asa. Pentru mine, mantuirea este Taina suprema. Doar Dumnezeu va hotari cine se mantuieste si cine nu se mantuieste. In ortodoxie vorbim de Judecata Universala.
|
Impartasesc aceeasi opinie. Noi nu putem da verdicte cu privire la cine se va mantui si cine nu. Oricum, nu reusim sa intrezarim prin aceste "definitii" decat in mica masura, in ce anume consta mantuirea. Stim numai ca mantuirea presupune indumnezeire, impartasirea omului de viata dumnezeiasca.
Avem insa nadejdea mantuirii deoarece il marturisim pe Hristos ca Mantuitor. Toata viata trebuie sa o petrecem nadajduid ca si noi vom auzi, intr-un sfarsit, "astazi s-a facut mantuire casei acesteia" sau "credinta ta te-a mantuit."