View Single Post
Vechi 13.07.2007, 07:56:56
Ioana_D Ioana_D is offline
Member

Data înregistrării: 24.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dillema
ce imi place cand altii isi pun nasul unde nu le fierbe oala... in primul rand e un subiect care privesc strict femeile, in al doilea rand...oare care se casatoresc primele? Alea modeste care nu se machiaza sau alea care isi pun in evidenta frumusetea fizica... mi se pare misogin si ipocrit subiectul si nu reflecta realitatea :(
Salut!
In primul rand, acest subiect nu priveste doar femeile...parerea mea :) pentru ca in general cand o femeie se aranjeaza o face pentru un barbat. Da, poate o sa vii si o sa spui ca femeia se aranjeaza ca sa se simta ea bine in pielea ei, nu neaparat pentru un barbat, dar eu zic ca o femeie in cazul acesta se simte bine atunci cand e admirata...de un barbat sau de oamenii din jurul ei. Oricum, ideea e ca acest subiect priveste femeile si barbatii deopotriva, pentru ca si barbatii sunt nevoiti sa "admire" femeile zi de zi.

"oare care se casatoresc primele? Alea modeste care nu se machiaza sau alea care isi pun in evidenta frumusetea fizica..."
Vrei sa spui ca criteriul principal pentru care un barbat isi alege sotia este felul in care se aranjeaza, machiaza etc.? Pai atunci eu indraznesc sa spun VAI de acel barbat, pentru ca ce isi doreste o sa primeasca. Si ma indoiesc ca acel barbat e crestin. Parerea mea e ca un barbat crestin isi alege sotia dupa alte criterii. Da, conteaza sa-i placa si fizic viitoarea sotie, dar daca nu incearca sa cunoasca sufletul unei femei doar pentru ca are o infatisare mai modesta, apoi atunci nu stiu unde e problema, eu cred ca la barbat nu la femeie. Imi cer scuze, poate atitudinea mea e cam dura, dar nu pot sa fiu de acord cu afirmatia ta, pentru ca am vazut si cunosc fete modeste, care nu sunt nevoite sa isi "puna in evidenta" frumusetea fizica, pentru ca a fost deja pusa in evidenta de catre Dumnezeu care le-a creat, si crede-ma ca sunt frumoase, mult mai frumoase decat acele domnisoare machiate, care de multe ori sunt chiar uratite de machiaj. Da, acele fete "aranjate" se casatoresc mai repede, pentru ca baieti asta cauta la ele si e foarte usor sa gasesti o fata frumoasa in ziua de azi, cand majoritatea femeilor investesc multi bani si mult timp in a-si "evidentia" frumusetea, dar eu ma indoiesc ca acea casnicie are o temelie solida...te intreb ce se intampla cand femeia imbatraneste si nici un fard nu-i mai poate acoperi ridurile si "defectele"? Si da, intr-adevar o fata care nu se aranjeaza se casatoreste mai greu, pentru ca multi baieti nu cauta frumusetea interioara a unei fete, ci se multumesc cu cea exterioara, asta este alegerea fiecaruia. Sa nu uitam ca daca semanam in trup din trup vom culege desertaciune si cine seamana in Duh din Duh va culege Viata vesnica. Am scris din amintiri, nu-mi mai amintesc exact versetul din Biblie, dar ideea ramane aceeasi.
Eu totusi cred ca mai exista astfel de tineri, care isi cauta sufletul pereche dupa criterii crestine si isi doresc un partener de viata care sa ii ajute pe calea mantuirii, acesta fiind scopul real al casatoriei. In acest caz, daca un tanar descopera sufletul unei fete si e frumos, si infatisarea exterioara e deosebita, chiar si fara machiaj. Eu am intalnit oameni a caror frumusete a sufletului ii facea sa radieze si in exterior :)

Doamne ajuta!
Ioana :)
Reply With Quote