Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cred ca ai inteles gresit, n-am sustinut ca acea femeie a fost exclusiv vinovata pentru gestulul acelui om, este pur si simplu un exemplu cum viata, cei din jur, propriile slabiciuni pot crea combinatii nefericite.
Nu prea exista un unic vinovat, si de multe ori se intampla ca victima sa fie si agresorul sau invers daca vrei.
Cum spunea Ioana - nimeni nu este atat de bun cat pare dar nici atat de rau, e bine sa ne temperam atat asteptarile (la pomul laudat..) si e bine sa nu osandim nici pe cei care ne par chiar fundamental rai, sau au facut greseli care ni se par mari - in viata, cu atat mai putin cu cat nu-i cunoastem personal ci din relatarile altora.
|
Nu a fost de vina ea, de fapt cred ca devina au fost amandoi. S-au casatorit din motive gresite. El isi dorea o familie, considerand ca nu conteaza cum e nevasta doar sa faca copii........ea isi dorea sa plece de acasa si uite asa s-a incropit o familie care nu avea nimic in comun. Nu se cunosteau si nu se acceptau asa cum sunt. El a subestimat puterea unei femei, ea si-a dorit sa-l transforme in altceva decat era. Nu cred deloc ca era rea, doar o femeie ambitioasa care isi dorea un alt fel de barbat...si a crezut ca fortandu-l poate sa-l schimbe.
In concluzie vina e de ambele parti si acest fenomen se petrece in foarte multe familii. De cele mai multe ori societatea are o foarte mare vina prin presiunea pe care o pune asupra tinerilor de a-si forma o familie fara sa le explice greutatile care vin dupa aceea si adevaratele valori ale familiei.
Va dati seama ca si eu (pana la 34 de ani) am trecut prin tot felul de presiuni din partea tuturor, La un moment dat ma gandeam sa ma marit doar sa nu-i mai aud intrebandu-ma " tu, cand ai nunta?" :D. Am reusit sa nu fac acest pas doar de gura lumii, dar............multi nu reusesc si de aici multele divorturi si multele familii nefericite.