Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Adevarat, nu mai are rost sa continuam. Raspunsul dumneavoastra lung nu mi-a adus nici un argument ca schismaticii ar fi crestinii catolici. Aceleasi fraze nefundamentate si lipsite de substanta incheiate cu previzibilul si deja plictisitorul " adevarul doare" sau "il atacati pe cel care va spune adevarul".
P.S.1. De curiozitate, ati fost la biserica astazi?
|
Cum v-am mai spus, nu scriu ca sa va conving pe dvs. sau vreun catolic, ci si pentru cei ce citesc. Dvs. nu ati accepta orice as spune despre BC, pentru ca aceasta e doar cautarea dvs. a adevarului, nu am cum sa vi-l impun eu daca nu il doriti. Asadar sunt necesare doua lucruri: dorinta de a cauta adevarul si cunostintele necesare intelegerii a ceea ce scriem. In caz contrar o sa gasiti nenumarate motive, mai ales ca cel ce scrie nu ar fi cum trebuie. Pentru ca nu doriti adevarul si nu va intereseaza.
Azi la biserica am aflat din predica preotului ceva ce banuiam mai demult: in evul mediu se pare ca catolicii au inventat "crede si nu cerceta". Bc ii vrea pe credinciosii ei cat mai docili, ca nu cumva sa se apuce sa caute adevarul.