Citat:
Īn prealabil postat de heaven
Sunt in asentimentul tau cu tot ce ai spus,insa referitor la citatul de mai sus,ideea este tocmai sa ne permitem sa traim cu emotiile noastre si sa le acceptam ca facand parte din noi,asta insemnand si cu cele pe care cei din jur le catalogheaza ca fiind defecte ori de nedorit,precum tristetea,furia,sentimentul de revolta,teama si orice alta traire omeneasca.
Din momentul in care iti doresti sa nu le mai simti,deja le-ai etichetat,deja ai respins o parte din tine.In momentul in care se petrece acceptarea iti vei da voie sa traiesti aceasta emotie,insa proportiile vor fi altele si transformate intr-o maniera benefica pentru noi si cei din jurul nostru.
Foarte important este sa invatam sa exprimam fata de cei din jur ceea ce simtim,indiferent de natura sentimentelor,ce dorim,ce nevoi avem,insa printr-o comunicare asertiva,in care fiecare il asculta pe celalalt si cauta sa gaseasca nu tapul ispasitor,ci numitorul comun la problema lor.
Fiecare asa zis defect al nostru poate sa ne conduca spre a descoperi calitati despre care nu banuiam ca ar exista in noi:dandu-ne voie sa ne infruntam teama,ne putem descoperi curajul,lasandu-ne sa traim tristetea,vom gasi dincolo de ea bucuria si asa mai departe.
|
Draga mea, citatul la care tu faci referire mai sus, intradevar, contine mult prea putine cuvinte, ca sa exprime corect ideea pe care am vrut s-o expun.
Deci tot ceea ce ai spus mai sus, exprima foarte frumos si corect,etapa constientizarii si acceptarii.Sunt de acord cu tot ce ai spus.
DAR, ceea ce eu am vrut sa cuprind in ideea pe care ai citat-o,
este URMATOAREA etapa.Cea la care trebuie SA TINDEM cu totii. De a NU MAI SIMTI FURIA.( merg tot pe acest exemplu, dar este valabil pentru toate exprimarile negative ale fiintei noastre).
Adica sa ajungem la asa un nivel EVOLUTIV, incat
toleranta si iubirea pentru aproapele nostru, sa ne eleveze, sa ne transforme astfel incat sa nu mai simtim furie, ci COMPASIUNE SI IERTARE.
Cam asta a fost diferenta intre vecinul de la parter aparent calm ca o apa lina,bland si rabdator si parintele Teofil Paraian:IUBIREA,COMPASIUNEA SI IERTAREA! Astea fac diferenta( desigur, erau multe alte diferente,avand in vedere ca am adus drept exemplu un mare duhovnic).Pentru ca primul isi reprima sentimentele negative, iar al doilea si le-a transformat. Desi atitudinea exterioara parea la fel..blanda,rabdatoare si binevoitoare..
Acum cred ca ai inteles ce am vrut sa spun..