View Single Post
Vechi 02.04.2011, 13:42:18
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Aici nu se revolta nimeni ca nu este barbat, sau impotriva suferintelor trupesti ale femeii, ci impotriva faptului ca femeile nu sunt respectate pentru ceea ce sunt, mai ales ca fiinte umane.
Faptul unele persoane nu simt asta, sau nu recunosc, sau ascund chiar si din motive de credinta, nu inseamana ca problema nu exista.

Nu inteleg din ceea ce spune Calyio de ce nasterea si impreunarea trupeasca mai intai, este o consecinta a caderii omului?
Adica daca nu era sarpele si povestea respectiva, oamenii nu se mai inmulteau, nu mai faceau copii? Sau poate o faceau in alt fel?

Si da, as avea si eu nevoie de barbat care sa faca tot ceea c e nu pot eu. Nu numai acasa, ci si peste tot in lume. Femeia nu poate sa faca de toate, dar sunt multe femei care nu recunosc si nu accepta acest lucru.
Sunt acele femei care vor sa fie peste tot unde este intr-adevar pentru barbat.
Exista o singura exceptie - in biserica/altar. Se spune ca acolo este numai pentru barbat, dar poate ca este tocmai invers. Acolo nu este razboi, violenta, forta/munca trupeasca grea, nu este pericol pentru femeie si copil, este pace, liniste, este Dumnezeu.
Si tocmai acolo nu are voie femeia...

Preotul meu spunea frumos intr-o predica: "femeia a fost facuta din coasta barbatului, acolo sub si langa inima, si nu de la picioare si nici de la cap, tocmai ca sa-i fie egala si iubita (aproape de suflet si inima). De aceea femeia trebuie sa fie nu la picioarele si nici la capul barbatului, ci alaturi de el, la inima lui." Si in biserica nu suntem asa din pacate.