View Single Post
Vechi 29.03.2011, 19:20:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Hula impotriva Duhului Sfant este sa vedeti minunile facute de la Duhul Sfant si sa spuneti ca sunt de la Satana. Satana nu face minunea de a le da oamenilor rugaciuni inchinate lui Dumnezeu, ci asta numai Duhul Sfant o da. Si ceva ce imi pare ca ignorati: este scris in Evanghelie ca nimeni nu poate sa spuna ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant. De asta ce mai ziceti? Ca aici nu vorbim de cei din India si de tot felul de filozofii, ci vorbim de oameni care cred in Iisus ca si Fiu al lui Dumnezeu si se roaga Lui si i se inchina Lui ca unui Dumnezeu.
Nu am timp sa raspund la tot mesajul, din fericire a mai raspuns si Alin. Va sfatuiesc sa citti vietile sfintilor sau patericele sau alte carti ortodoxe, pentru ca dvs. v-ati apucat sa talmaciti Biblia nefiind la inaltimea duhovniceasca a sfintilor sa o si intelegeti exact.
Pentru ca oricine stie sa citeasca poate citi Bbilia, dar nu toti o pot intelege si cad in diverse invataturi paralele, cum s-a intamplat cu protestantii (zeci de mii de culte).
Uitati ca si un diavol poate spune ca Iisus e Fiul lui Dumnezeu: "Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preainalt? Rogu-Te, nu ma chinui! Caci poruncea duhului necurat sa iasa din om, pentru ca de multi ani il stapanea" Din povestirea despre demonizat.
Dimpotriva, parintii ne sfatuiesc daca avem o viziune sa nu credem in ea chiar daca ar fi de la Dumnezeu, pentru ca nu stim a o deosebi.
Chiar in cartea recomandata de mine era povestirea cu vraciul african care vindeca cu ajutorul ingerilor cazuti. Partial e adevarat ce spui, in urma acestor vindecari li se intampla ceva mai rau apoi. Dar pot fi vindecari ale bolilor pe care le-au facut chiar ingerii cazuti. Ceea ce spune vrajitorul african e detaliat. Acesta a devenit apoi crestin (probabil protestant).