Citat:
În prealabil postat de ioanacluj
Este singurul ei sistem de valori in momentul de fata. Ca sa o citez "eu vreau sa stau cu fruntea sus in fata oamenilor, eu nu ma voi umili, toata viata m-am umilit, dar de aici incolo nu se va mai intampla asta.
Si mai are un scop acum: sa ma desparta de el cu orice pret, mi-a fost greu sa accept adevarul, dar m-am convins in urma ultimei intalniri. Pentru ca tata era de fata mi-a vorbit frumos, cum a lipsit el doua minute a tinut sa-mi precizeze ca prefera sa il vada mort decat sa ma lase pe mine sa ma marit cu el...........................asa de multe s-au intamplat incat mi-e greu sa le spun.......................
Merci inca odata de intelegere. Intr-adevar nu v-am dat toate elementele, doar pe cele mai rele. Si nu din cauza ca le ascund ci doar ca sunt prea multe.
A ajuns acum sa-mi reproseze ca din cauza mea a suferit ani de zile ca a trebuit sa suporte oprobiul lumii. Ca sa explic: a ramas insarcinata cu mine in afara casatoriei, s-au casatorit cand eu aveam 6 ani. Cred ca i-a fost greu si pentru asta o admiram, ca era tare dificil sa te intorci la tara cu burta la gura si sa suporti tot ce zice lumea, dar nu cred ca sunt eu devina ca m-am nascut.
Mai sunt multe elemente, dar aici eu vroiam doar sa inteleg daca doar eu si prietenii mei putem accepta un om cu asemenea trecut fara sa consideram ceva gresit in asta.
|
Draga Ioana, desi tu nu ai dat toate elementele, unii dintre noi le-au banuit. Mama ta este ultra-posesiva si poate era bine daca stateati separat mai de mult. Asta nu insemna sa nu-i acorzi cinstire, ci faptul ca la 34 de ani ai dreptul la PROPRIA ta viata. Iar o mama iubitoare e datoare sa te sprijine indiferent ce zice, spune si barfeste gura lumii. Arata-i totusi blandete din partea ta si, o perioada cel putin, stai mai mult de vorba cu tatal. Daca tatal e altfel si te intelege atunci cu atat mai mult mama ta are o problema. Dar asa se intampla cu mamele prea posesive. Ele vad binele in felul lor si vor sa-l impuna copilului cu forta. Nu se poate asa ceva. O sa-i treaca cu timpul, o sa vezi. La primul copil va veni alergand. Roaga-te si pentru ea.
Har, smerenie si jertfa de sine.