View Single Post
Vechi 24.03.2011, 23:02:06
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Asta e raspunsul tau ? Poti totusi sa imi indici unde am gresit in post-ul de mai sus ?

Poate m-am exprimat gresit si trebuia sa scriu

Asadar in oricare din sistemele termodinamice din natura entropia poate sa scada.
Nu inteleg ce vrei sa zici!
Procesele naturale sunt ireversibile si intotdeauna entropia lor creste (in formularea lui Max Plank) ! Adica energia se degradeaza, iar starea de organizare a materiei scade.
Asta-i singurul indicator care scade in procesele naturale: starea de organizare! Deci, pentru a cata oara, materia nu se organizeaza spontan! Trebuie sa existe o interventie din afara. Si daca exista o interventia din afara, nu mai putem vorbi de proces natural! De-aia nu putea sa apara viata in mod spontan. De-aia aparitia vietii nu este un proces natural, pt. ca daca ar fi fost asa, ar fi contrazis principiul al doilea al termodinamicii care spune ca in procesele naturale entropia creste, nu scade! Ori procesul prin care materia moarta devine materie vie, adica materie cu un bagaj informational net superior, este un proces la care entropia scade!
De-aia Viata are un Creator si nu este rodul hazardului ! Pentru ca hazardul inseamna entropie mare, in timp ce Viata inseamna entropie mica! Hazardul inseamna dezorganizare, in timp ce Viata inseamna organizare - cea mai inalta forma de organizare din univers, in afara de Dumnezeu!
Reply With Quote