View Single Post
Vechi 24.03.2011, 08:01:50
mirelat
Guest

Implicit

Wow, da' ce s-a animat topicul asta! bravo , bravo voua! bine ca mai intereseaza pe cineva limba romana.
Desi, I.Calin dragule, nu era cazul sa te ambalezi chiar asa, cel putin nu pentru mine personal.
Sau te pomenesti ca esti lingvist de meserie si ai zis sa-ti etalezi un pic aici talentele.

Nu prea am timp, dar am sa raspund pe scurt.
1. Daca era capitala la Cluj, vai si amar. Pana va pica fisa voua ardelenilor, trece acceleratul. Vezi si ultimul punct din tirada ta draguta - aceea cu asa zisul ghicit daca nu vezi diacriticele. Ce-o fi asa greu de priceput ?

2. iar la faza cu "dupa dulap" chiar m-ai lasat masca.
cum oi fi dedus tu ca sunt partizana unei exprimari de acest gen, beats me !!
apoi accente aiurea, doua ianuarie samd.
cred ca intr-adevar te-a suparat vreunul/ vreuna din Bucuresti si acuma ti-ai dat apa la moara.

3. acum asta : "Iar între regionalisme și agramatisme e o distanță destul de lungă. "
bineinteles, ce te face sa crezi ca ptr mine sunt una si aceeasi sau pe-aproape ? singurul punct comun asa cum am mai spus : ambele sunt de evitat ptr mine, mai ales ultimele !! forumul asta nu este totusi unul regional si nici unul al incultilor, sau cel putin n-ar trebui sa fie.

4. Next : "Draga mea, expresia no amu', 'om vide' ce-i bine nu e agramatism, dar expresia no amu om vide cei bine poate fi, fiindcă n-am respectat regulile de scriere corectă."
foarte exact, dar nu stiu de ce te exprimi la modul ca ma contrazici. stiu f. bine ce sunt agramatismele, de asta am si dat exemplu acel VE-TI. cine are urechi de auzit, sa auda. (si sa scrie corect data viitoare).

5. si in final, aici ti-ai facut cumva auto-caracterizarea, sau ce ?!
"A fi ignorant nu e un păcat, însă, a te crede mai deștept decât ceilalți și a încerca să o dovedești, oricând și oriunde, trăind totuși în superficialitate, semidoct fiind din liberă alegere, este un păcat. "

Acum cateva cuvinte si pentru Florin-Ionut : banuiam ca acel "aicisa" era in gluma, dar totusi a stat prea mult intr-un loc nepotrivit.
Reply With Quote