Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Cum să nu aibă importanță? Are și încă foarte mare! Dar nu mă mai miră mimic... dumneavoastră puneți în discuție și lucrurile clar stabilite în Scriptură, cu atât mai mult faceți speculații în lucrurile nelămurite de sfântul apostol.
Domnule nu vă supărați, sunteți turc? Mă obligați ca de aci înainte să vă răspund în limba turcă, de mai repetați absurditatea aceasta! Pasajul din 2 Cor 12 nu pomenește absolut nimic despre suflet!
Nici măcar despre duhul nu pomenește. Spune atât: nu știe dacă a fost cu trupul! Și dacă n-a fost cu trupul, putea la fel de bine să nu fi fost nici cu duhul. Unde omul nu vede decât două posibilități, Dumnezeu poate avea alte 1.000. În consecință nu are rost să speculăm dacă a fost în viziune cu duhul, dacă a fost teleportat cu trupul în trecut și în viitor, dacă i s-a prezentat o imagine video, dacă a putut interacționa cu o hologramă 3D sau poate chiar 5D (!!), important e -și subliniez încă o dată acest aspect- că nu știe cum a fost. Punct.
Lăsați vă rog personajele de desene animate și ocupați-vă mai serios de mult solicitatele textele biblice clare ce vorbesc despre "nemurirea sufletului" și "despărțirea sufletului de trup la moarte". Altfel voi fi nevoit să vă spun: Elveda ve sağlik!
P.S. La restul întrebărilor v-a răspuns deja domnul din Țara Soarelui Răsare, atât de vitregit de admin (când scuturat, când măturat, când [i]radiat)...
|
Vad ca insistati pe aceeasi aberatie, ca Apostolul nu stie. Eu nu vad nicio logica in aceasta chestiune, si un copil stie sa inteleaga o fraza. Daca cineva spune ca nu-si mai aminteste daca acum cativa ani a fost in Cluj sau in Dej nu presupune ca unul din cele doua orase n-ar exista.
Apostolul spune ca a fost rapit la al treilea cer. Apoi spune ca nu stie daca in trup sau in duhul, deci el le vede posibile pe amandoua (desi a avut doar una din experiente). Mai bine nu mia continuam discutia, parca trebuie sa explic ca la gradinita.
Nu stiu cine e domnul care a raspuns si nici ce a raspuns. Am vazut o intrebare incuietoare pentru adventisti, care sustine ca evreii credeau in nemurirea sufletului: de ce Iisus nu le-a spus ca nu fac bine? Au trebuit sa vina adventistii sa invete.
Iar daca va bagati capul in nisip si desi vi s-au dat multime de pasaje spuneti ca nu le-ati vazut probabil solutia e sa le repete cineva la fiecare mesaj, ca sa le vedeti mai bine. Cat o sa contiunati sa mai rasuciti parabola aceea sa iasa ca la adventisti?