Citat:
În prealabil postat de cocacoc
Imi pare rau, tu esti cel care n-a inteles entropia. Ca dovada, n-ai reusit sa dai un exemplu prin care viata de pe planeta noastra incalca principiul al doilea, desi spui ca o incalca .
|
N-ai citit atent. N-am spus ca viata incalca principiul al II-lea. Am spus ca aparitia vietii ar incalca principiul entropiei, daca aparitia vietii ar fi lasata pe seama intamplarii. Tocmai pt. ca in conditiile principiului entropiei, materia nu se organizeaza singura. Aparitia viatii a fost posibila doar in masura in care cineva a creat-o. Singura, de la sine, nu avea cum sa apara! La fel cum, daca pui laolalta nisip, pietris, caramizi, barne de lemn si tigle, nu se cladeste singura casa. Trebuie sa existe cineva care sa efectueze lucru mecanic! Altfel, poti astepta o vesnicie si nu se intampla nimic altceva decat ca se degradeaza respectivele materiale. Adica starea de dezorganizare creste si mai mult!
Deci, cum am spus, paradoxul e doar aparent.
Si asta tocmai pt. ca exista cineva - Dumnezeu - care a organizat materia si, dandu-i "suflare de viata", a adus-o la o stare superioara.
Dar, de fapt, nu cred ca n-ai intelea, mai degraba nu vrei sa accepti asta!