View Single Post
Vechi 23.03.2011, 13:30:56
ioanacluj ioanacluj is offline
Member

Data înregistrării: 22.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Referitor la mama ta,probabil lucrurile se vor rezolva in timp,iar temerile ei se vor linisti daca ginerele ii va demonstra ca intr-adevar este un om de incredere,care ii iubeste fiica si este alaturi de ea.Prin comunicare si rabdare se poate rezolva spun eu,pentru ca mama tot mama ramane orice ar fi...
Revenind la prietenul tau: cu totii facem greseli si da important este sa invatam din ele,insa depinde ce numeste el a invata lectia.Poate doar a respins acea parte din el promitandu-si solemn ca niciodata nu va mai repeta episodul,insa asta nu inseamna o rezolvare concreta.
Apropo de contrastul alb-negru,din pacate multi dintre noi procedam astfel:acceptam doar o parte din fiinta noastra,pe cea pe care o etichetam ca fiind buna,de regula,respingand latura pe care nu o putem accepta si astfel se formeaza ceea ce Jung numea "umbra din noi."
Aceasta umbra integrata la nivel constient este o mare sursa de potential,de forta interioara,insa neintegrata si respinsa poate da reactii surprinzatoare,nocive chiar, cum a fost episodul trait de prietenul tau ani de zile in urma si pe care nici el nu si-l poate explica.De asta spuneam ca psihoterapia l-ar ajuta in acest sens.
Bineinteles ca este o simpla sugestie,un punct de vedere.

Am inteles exact ce ai vrut sa spui si nu m-am ofticat. Chestia cu greseala din care a invatat e citat din mine nu din el. Chiar daca unele lucruri nu le afirma il prefer asa sa-mi demonstreze nu sa vorbeasca doar. Ca o completare la tot pot sa mai spun ca de mai multe ori m-am facut ca sunt suparata sau am provocat discutii care sa nui convina. Am remarcat ca a invatat principiul simplu al psihologiei: nu lasa sa se adune nemultumirile. Dupa ce sta cateva minute sa rumege ce i-am zis vine si insista sa rezolvam problema.

De aia zic ca si-a invatat lectia, pentru ca tot ce a fost in capul lui a venit din lucruri nespuse. Nici una dintre probleme nu era asa de grava incat sa declanseze un asemenea comportament, dar toate luate impreuna pot genera asa ceva (candva vroiam sa ma fac psihiatru :D m-a fascinat mintea umana intotdeauna )
Reply With Quote