Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Multumesc. Exact pentru aceasta am reiterat aici intrebarea lui Shelley de acum 200 de ani: fiindca raspunsul la ea este exclusiv in raport cu Dumnezeu.
Intrebarea e simpla pentru cei care il stiu pe Dumnezeu... si e absurda pentru ceilalti.
|
Mă bucur să știu că asta ți-a fost intenția ! Și mă bucur să știu că așa gândești !
Totuși, trebuie să admiți că există metode științifice, indirecte - e adevărat, care ne ajută să demonstrăm existența lui Dumnezeu. Aceste metode se numesc, simplu, printr-un cuvânt : Apologetica.
E adevărat că metodele apologetice nu te pot aduce la credință (în general și la dreapta credință, în mod special). E nevoie de încă ceva. De nevoia ta de adevăr, de dorința ta de a-ți depăși condiția umană și de a te îndumnezei. Problema principală este că efortul care te poate duce la credință este sinergetic - este deopotrivă efortul omului de a se apropia de Dumnezeu și ajutorul dat de către Dumnezeu, omului, pentru a se apropia de El.
Ei, bine, asta le scapă celor care se declară cu emfază atei. Ei nu pot încerca, decât cu un rudiment de logică, să perceapă lucruri ca acestea. Ori ca să-l percepi pe Dumnezeu la modul personal, trebuie să te lepezi de lumea sensibilă și să te întrepți spre lumea rațională, spre contemplarea lui Dumnezeu care este Rațiunea !
Ochi au și nu vor vedea, urechi au și nu vor auzi...
Iartă-mă, dar numai pentru asta am intervenit la primele tale afirmații. Și, se pare că am avut o bună intuiție, că uite - mi-au și sărit în cap cei care-și zic atei dar sunt, de fapt, antiteiști.