Citat:
În prealabil postat de lavinia40
Pentru ca au nevoie sa supravietzuiasca!!!…Oricum, aici nici de ‘mireni’, de statulul lor ca oameni nu este preocupare….hmmm, si de Manastiri????..ca de odicei, indiferent de regimuri...la coada....sau ...nu exista....
Ca s-au imbunatatit conditziile de viata, si in manastiri?...pai s-a ‘upgradat’ si cel rau, direct proportzional cu ele....
Pacat din nou ca se arunca cu vorbe grele!Atata timp cat se mai poate savarsi Sfanta Liturghie zilnic, mai avem o sansa...de-a deveni adevaratzi crestini ortodoxi..de-a fi sustinutzi in incercarile acestei vietzi, de a nu deznadajdui...sau de-a abandona lupta buna pt noi si cei din jurul nostru..
Nu cred ca poate fi numit egoist o persoana..sau n-milioane de persoane, ce au slujit de-alungul veacurilor in manastiri...Renuntzand la o viatza personala, voie proprie(o Doamne, ce mult inseamna!), la bucuria de a avea copii....pentru a sluji unei lumi intregi(si cam nepasatoare).....nu fericirii personale!!!
Cat timp zilnic se slujeste Sfanta Liturghie...manastirile nu pot fi egoiste!!!
|
Intentia mea nu a fost sa arunc cu noroi in manastiri si oamenii ei,eu vb de mai multa implicare in actele caritabile din cadrul societatii,intocmai avand incredere si bunacredinta pt interventia calugarilor acolo unde este nevoie.Care ar fi atitudinea unei calugarite intr-un orfelitat si care ar fi una a unei pedagoage acre si plictisite?Nu vb despre egoism aici,ci despre sistemul care nu le permite acestor persoane sa fie mai aproape de suferintele oamenilor...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|