View Single Post
Vechi 20.03.2011, 16:08:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ladyanda Vezi mesajul
bun ii respect dorinta, opinia..pe principiul "bine fac cum zici tu, cum sa nu Maiestate, orice doresti tu, cum vrei tu!" dar eu unde sunt? Este ca si cum ii dai dreptate si te supui dorintei lui, incalcandu-ti princiipile tale de viata...
Dar hai sa facem schimb ...sa fiu eu cea rea si sa fiu eu cea care spune "mars de aici, fiinta "extraordinara" sa vedem i-ar convine?

Pentru ca atunci cand spunem "fa cum spune el, cum vrea el" nu ne punem in pielea celuilalt si este usor sa spui "pai daca nu vrea..."

Niciodata nu ne punem in pielea celuilalt, nu ne intrebam "ce as simti eu daca as fi in locul lui?" "mi-ar conveni aceasta atitudine?"
Poate daca ne-am pune o secunda in locul celuilalt poate atitudinea noastra ar fi altfel, caci daca noua ni se intampla exact acelas lucru pe care il facem ne simtim prost , dar desi stiim ca nu este bine sa faci noi tot insistam...
"Ce ti-e nu-ti place altuia sa nu-i faci" dar cred ca pentru unii inseamna "Ce ti-e nu-ti place,sa ii faci altuia!"
Lady Anda, am citit mesajul, dar iarta-ma, ca pur si simplu nu inteleg... Ii indeplinesti dorinta ca sa fie pace intre voi, ca sa elimini certurile. Stii cum e, daca nu poti face binele, evita raul. Nu cred ca principiul tau de viata este sa te lasi jignita si calcata in picioare. Cred ca va va fi amandurora de mai mult folos daca tu ai inceta o vreme sa mai vorbesti cu el si sa ii vorbesti lui Dumnezeu despre el (paraclisul Maicii Domnului te va alina mult).

Asta cu pusul in pielea celuilalt... cand iubim, avem impresia ca il cunoastem foarte bine pe celalalt. Ei, lucrurile nu stau asa. Oamenii nu stiu ce gandeste celalalt cu adevarat, ce simte, nu ii cunosc sufletului. Si atunci se ghideaza dupa ceea ce se vede foarte clar, adica dupa fapte, cuvinte, atitudini. Este periculos sa brodezi in jurul cuiva o aura, de genul, el se poarta asa cum se poarta, dar de fapt e un suferind care are nevoie de scapare si se ascunde...

Eu vad numai doua posibilitati in situatia asta: ori continuati asa si risti sa te distrugi psihic in relatia asta de amicitie, ori iei o pauza si te departezi de el din punct de vedere fizic, dar te apropii din punct de vedere spiritual, purtandu-l in rugaciune. Deie Domnul sa te lumineze!