Citat:
În prealabil postat de glykys
Acum am citit ultima ta postare... stii ce se intampla, dragoste (de orice fel, chiar si amicitie) cu de-a sila nu se poate. Din ce povestesti tu, baiatul este cumplit de rautacios si nepoliticos. Si atunci cred ca ar trebui sa il asculti si sa nu il mai stresezi. Punct. Daca te vei indeparta de el (in sensul de a nu mai gasi ocazii in care sa schimbati felurite impresii) si daca veti dialoga mai rar, nu va insemna ca nu iti iubesti aproapele. Dimpotriva, ii faci lui un bine - nu il mai determini sa spuna lucururi rele, care sigur nu sunt placute lui Dumnezeu, si iti faci si tie un bine - nu vei mai fi ranita. Daca eviti un om pe care il stii certaret, rautacios, nu inseamna ca esti suparata pe acela, ci doar ca vrei sa creezi cat mai putine ocazii in care sa va raniti reciproc. Sa nu spui acum: "rau cu rau, dar mai rau fara rau", ca asta nu e iubire, ci are alt nume.
|
bun ii respect dorinta, opinia..pe principiul "bine fac cum zici tu, cum sa nu Maiestate, orice doresti tu, cum vrei tu!" dar eu unde sunt? Este ca si cum ii dai dreptate si te supui dorintei lui, incalcandu-ti princiipile tale de viata...
Dar hai sa facem schimb ...sa fiu eu cea rea si sa fiu eu cea care spune "mars de aici, fiinta "extraordinara" sa vedem i-ar convine?
Pentru ca atunci cand spunem "fa cum spune el, cum vrea el" nu ne punem in pielea celuilalt si este usor sa spui "pai daca nu vrea..."
Niciodata nu ne punem in pielea celuilalt, nu ne intrebam "ce as simti eu daca as fi in locul lui?" "mi-ar conveni aceasta atitudine?"
Poate daca ne-am pune o secunda in locul celuilalt poate atitudinea noastra ar fi altfel, caci daca noua ni se intampla exact acelas lucru pe care il facem ne simtim prost , dar desi stiim ca nu este bine sa faci noi tot insistam...
"Ce ti-e nu-ti place altuia sa nu-i faci" dar cred ca pentru unii inseamna "Ce ti-e nu-ti place,sa ii faci altuia!"