View Single Post
Vechi 20.03.2011, 09:50:40
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

si eu am trecut prin momente de astea, ma afecta orice cuvant urat, orice gest mai urat ... acum, daca ar fi sa dau timpul inapoi , cu gandirea pe care o am acum, nu as mai da 2 bani. NU SE MERITA.

eu consider ca singurul prieten adevarat reprezinta doar mama.(bine, sunt cazuri si cazuri) eu din lovituri m-am ridicat si m-am maturizat. aveam impresia ca toata lumea e buna, toata lumea iubeste pe toata lumea, adica eram super naiva. nu, lumea este foarte rea, egoista, invidioasa si chiar daca cineva se da mare prieten mare, cu prima ocazie tot te injunghie pe la spate. si asta in general se intampla la persoanele care nu prea cred in Dumnezeu, care sunt cam indiferente de Biserica. am ajuns la concluzia ca nu se merita sa investesti sentimente in cineva care nu crede in Dumnezeu, care nu merge la biserica, care nu il are pe Dumnezeu aproape de el in fiecare zi.

unul care crede in Dumnezeu si ii e frica de El, apoi nu tradeaza, nu minte, nu inseala ... acum depinde si de caracterul omului.

Iisus a zis ca sa ne iubim unii pe altii ... si asa trebuie sa facem ... darrrrr eu zic ca asta trebuie luata mai mult prin bunatate. sa fim buni unii cu atii, cand cineva are nevoie de un ajutor, chiar daca e cineva cunoscut sau nu, sa il ajutam, fara sa ne asteptam sa primim nimik inapoi, sa nu jignim, chiar daca am vrea, sa nu tradam, sa nu mintim pe nimeni. asta nu inseamna ca pe acea persoana cu care am fost buni, sau pe care am ajutat-o, sau pe care nu am mintit-o, trebuie sa o si bagam la suflet.

nu stiu daca ma fac inteleasa. adica eu pot ajuta un om pe care de abia l-am cunoscut, sau chiar un necunoascut, dar asta nu inseamna ca il bag la suflet. cred ca cel mai mult conteaza sa nu ne asteptam la nimik din partea nimanui. ca atunci cand cineva se simte jignit sau sufera din cauza altuia, inseamna ca se astepta la ceva mai mult din partea lui si asteptarile nu au fost pe masura. cel mai bine sa fim buni cu toata lumea, fara ca sa se asteptam ca si ei sa fie buni cu noi.

si inca ceva, a fi bun nu inseamna a fi fraier. ca apoi nici sa nu devii pres de usa. cand pot, iti dau, te ajut, sunt alaturi de tine, cand nu, apoi nu frate. te superi? nu mai vorbesti cu mine? problema ta!!! si asa nu ma asteptam la prea multe din partea ta.

eu am vreo 3 prietene care le consideram numai lapte si miere, aveam multe asteptari din partea lor, mai ales din partea unei verisoare. si uite ca verisoara aia m-a ranit cel mai tare din toata viata mea. si prietenele alea la fel, am avut asteptari mult prea mari de la ele. acum, ORICE ar spune, orice ar face, nu ma mai afecteaza. le ajut, vorbesc cu ele, le dau sfaturi daca mi le cer, le mai cer si eu sfaturi, dar daca e sa zica ceva mai urat sau sa ma jigneasca pur si simplu nu mai bag in seama....trece pe langa urechea mea ca vantul, cu toate ca in adancul adancului sufletului parca tot simt un mic sentiment de tristete. dar nici nu se compara cu ce simteam acum nu stiu cat timp, cand credeam ca viata e roz. si asta pentru ca nu ma mai astept la nimik din partea lor.

si crede-ma ca sunt foarte sensibila. mi s-a intamplat sa fiu o data jignita pe acest forum si chiar mi-au dat lacrimile. de ce? pentru ca am avut asteptari prea mari, am zis ca vai e forum crestin ortodox, toata lumea e buna, nu jigneste, nu insulta si uite ca nu a fost asa. dar bineinteles, pe acest forum sunt tot felul de oameni. de aceea e bine sa nu ai asteptari din partea NIMANUI. te feresti de suferinta. bineinteles, asta nu inseamna sa iti inchizi inima, sa o ai de piatra. trebuie intotdeauna sa fii deschis la nevoile si sentimentele celor din jur. doar cu un singur detaliu. sa nu te astepti NICIODATA sa primesti ceva in schimb.