Citat:
În prealabil postat de margarret
va rog frumos cine poate sa ma lamureasca mai bine daca iaurtul de soia cu fermenti lactici de tipul L.bulgaricus si S.thermophilus poate fi considerat de post. fermentii astia sant practic bacterii, micro-organisme care se gasesc in lapte si se folosesc pt fabricarea iaurtului. eu le-as asemana cu fructele de mare care sant considerate vegetale.
va multumesc pt atentie !
|
Parerea mea e ca mai de folos ar fi daca in perioada postului am aloca mai mult timp rugaciunii decat alergatului dupa produse "de post" la stricta rigoare prin magazine si preocuparilor aferente gatitului lor (cautat retete, discutat retete cu alte gospodine etc). La fel cred ca ar fi mai de folos daca in perioada postului ne-am preocupa mintea mai mult cu controlul gandurilor si faptelor pacatoase si lupta impotriva lor, decat sa ne preocupam mintea cu astfel de detalii mai stricte decat notiunea de "vegan", gen daca bacteriile sint de post sau nu, ca de fapt notiunea de "post" nu la asta se refera (nu la regimul alimentar "vegan" se refera).