Rugaciune catre sfântul înger, pazitorul vietii:
Îngerule cel sfânt al lui Hristos, catre tine cad si ma rog, pazitorul meu cel sfânt, care esti dat mie de la Sfântul Botez spre pazirea sufletului si a pacatosului meu trup. Iar eu, cu lenea mea si cu obiceiurile mele cele rele, am mâniat preacurata lumina ta si te-am izgonit de la mine prin toate lucrurile cele de rusine: cu minciunile, cu clevetirile, cu pizma, cu osândirea, cu trufia, cu neplecarea, cu neiubirea de frati si cu tinerea de minte a raului, cu iubirea de argint, cu desfrânarea, cu mânia, cu scumpetea, cu mâncarea cea fara de sat, cu betia, cu multa vorbire, cu gândurile cele rele si viclene, cu obiceiurile cele rele si cu aprinderea spre desfrânare, având osebita voire spre toata pofta cea trupeasca. O, rea voire a mea, pe care nici dobitoacele cele necuvântatoare nu o au! Dar cum vei putea sa cauti spre mine sau sa te apropii de mine, cel necurat? Sau cu ce ochi, îngerule al lui Hristos, vei cauta spre mine, cel ce m-am încurcat asa rau în lucrurile cele întinate? Sau cum voi putea sa-mi cer iertare pentru faptele mele cele amare, rele si viclene, în care cad în toate zilele si noptile si în tot ceasul? De aceea cad înaintea ta si ma rog, pazitorul meu cel sfânt, milostiveste-te spre mine, pacatosul si-mi fii mie într-ajutor si sprijinitor asupra pizmasului meu celui rau, cu sfintele tale rugaciuni, si împaratiei lui Dumnezeu ma fa partas, cu toti sfintii, acum si pururea si în vecii vecilor.Amin.
|