View Single Post
Vechi 14.03.2011, 21:18:09
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Rugaciunea ceasurilor

A SFÂNTULUI IOAN GURĂ DE AUR

Câte un stih, drept rugăciune, pentru fiecare oră din zi și din noapte; sau toate laolaltă.

PENTRU CEASURILE NOPȚII

Doamne, nu mă lipsi pe mine de binele tău cel ceresc.
Doamne, izbăvește-mă de muncile de veci.
Doamne, de am greșit măcar cu mintea, măcar cu gândul sau cu cuvântul sau cu lucrul, iartă-mă.
Doamne, izbăvește-mă de toată neștiința și uitarea, de neîndrăznirea și de nesimțirea cea împietrită.
Doamne, izbăvește-mă de toată ispitirea.
Doamne, luminează-mi inima pe care a întunecat-o pofta cea rea.
Doamne, eu ca un om am grești, iat, ca un Dumnezeu ăndurător, mă miluiește, văzând neputința sufletului emu.
Doamne, trimite mila ta întru ajutorul meu, ca să proslăvesc prea sfânt numele tău.
Doamne Iisuse Hristoase, scrie-mă pe mine, robu tău, în cartea vieții și-mi dăruiește sfârșit bun.
Doamne Dumnezeul meu, deși n-am făcut nimic bun înaintea ta, dă-mi harul tău, să pun început bun.
Doamne, stropește inima mea cu roua harului tău.
Doamne al cerului și al pământului, pomenește-mă pe mine, robul tău, rușinatul și necuratul, întru împărăția ta. Amin.

PENTRU CEASURILE ZILEI

Doamne, primește-mă întru pocăință.
Doamne, nu mă lăsa pe mine.
Doamne, nu mă duce pe mine în ispită.
Doamne, dă-mi cuget bun.
Doamne, dă-mi lacrimi și aducere aminte de moarte și umilință.
Doamne, dă-mi cuget să mărturisesc toate păcatele mele.
Doamne, dă-mi smerenie, curăție și ascultare.
Doamne, dă-mi răbdare și voie nebiruită și blândețe.
Doamne, sădește în mine rădăcina bunătăților și frica ta în inima mea.
Doamne, învrednicește-mă să te iubesc cu tot sufletul și gândul meu și să fac întru toate voia ta.
Doamne, apără-mă de oamenii gâlcevitori, de draci și de patimile trupești și de toate celelalte lucruri necuvioase.
Doamne, știu că faci precum vrei tu, deci să fie și întru mine, păcătosul, voia ta.
Că binecuvântat ești în veci. Amin.