Citat:
În prealabil postat de maria55
Totul este legat de numele Lui !
Cateodata ne rugam si noi pentru cei dragi , dar unii nici rugaciunea n-o sufera si nici numele . Numele Lui binenteles .
Si atunci ce ne ramane decat sa zicem :
Doamne acopera-ne pe toti cu iubirea Ta cea mare ca Tu pe toti ii iubesti !
Unde nu poate omul poate Domnul !
maria
|
draga maria55,imi dai voie sa adaug la tot ce-ai afirmat tu, ca raspuns la topicul deschis de iosif:( Scurt si profund: Zi, Doamne, numai cu cuvantul si se va ridica sluga mea ), ca am avut parte in primavara acestui an, sa constientizez puterea rugaciunii adresata Sfantului Grigorie Decapolitul unde ceream ajutor pentru vindecarea vecinului meu de pe strada, care primise un diagnostic groaznic : ICTER NEGRU. Cand am auzit ca e pe moarte, nu mai avea nici o sansa, toata pielea pe corp era neagra, cu mancarimi insuportabile, se scarpina cu perie de tatar, l-au lasat acasa de la spital, am indraznit sa ii propun vecinei mele , sa-mi permita sa-i ofer o sticluta cu ulei de la maslu de la Manastirea Bistrita, i=am daruit o carte de rugaciuni, tot de la manastire cumparata, indemnand-o sa se roage si ea la Sfantul Grigorie ( acatis si paraclis), i-am daruit niste bucatele de vesmint sfintit la racla Sfantului Grigorie, i-am daruit o icoana cu Maica Domnului cu Pruncul Iisus in brate si o icoana cu Sfantul Grigorie. Am avut si apa sfintita si anafora, putina tamie si desi mi-am dat seama ca vecina mea, a primit toate aceste daruri, doar ca sa-mi faca mie placere ( nu mai credea in nici o minune ), totusi m-a ascultat si dupa spusele ei , in a doua zi dupa ce fusesem la ea, parca mancarimea incepuse sa fie mai lenta, parca simtea gustul mancarii de regim, mult mai gustos, negreala de pe corp incepea sa dispara. Era mirata vecina mea, nu-i venea sa creada ca parca ceva se schimbase in bine, eu n-am avut curaj sa mai merg sa vad ce face, ma gandeam ca ma va cauta ea sa-mi povesteasca cum decurg lucrurile. Cu nespusa bucurie va pot spune tuturor, ca in doua saptamani, s-a ridicat din pat si cu acceptul doctritei si a duhovnicului, au plecat doar ei doi in pelerinaj prin Ardeal si Moldova. S-au dus sa se roage si sa multumeasca bunului Dumnezeu, ca s-a milostivit de el si i-a mai dat o sansa sa se apropie de biserica, sa recunoasca puterea rugaciunii. Acum si-a revenit total, merge la serviciu si nu lipseste de la Sfanta Liturgie. Eu am considerat ca Sfantul Grigorie Decapolitul m-a auzit si mi-a aratat inca o data ce mult inseamna sa crezi ca daca te rogi din suflet, esti ascultat, ti se implineste ruga.
Imi permit cu ingaduinta Dvs. sa mai scriu niste versuri de Felicia crihan Iancu, cu care v-am obisnuit, deoarece se porivesc versurile cu ideea topicului deschis de iosif.
TU ESTI CALEA, ADEVARUL SI VIATA
Cine te mai rasfata si-ti spune mereu:
Ca tu esti Creatorul si Dumnezeul meu?
Cine te mai alinta si-ti spune asa:
Tu esti Lumina lumii si mangaierea mea?
Cine iti mai spune cu sufletul curat:
Ca din robia pacatului, Tu ne-ai salvat?
Cine iti mai spune ca Tu esti pentru noi:
Biruitor al mortii si Viata de apoi?
Cine te mai poarta, zi si noapte in gand:
Ca Tu esti mantuirea mea-n Cer si pe pamant?
Cine iti mai spune in toata dimineata:
Ca Tu esti Calea,Adevarul si Viata?
Doamne, eu sunt umilul Tau, vesnic slujitor,
Care la greu sau bine, iti cere ajutor.
Doamne, eu sunt smeritul, spre Tine ce alearga,
Si Tie iti inchina, viata lui intreaga.
Cand sufletul meu intra-n imparatia Ta,
ingaduieste-mi Doamne, sa pot a te vedea,
Si in genunchi sa cad, apoi sa-ti multumesc,
Ca m-ai ales pe mine si-n Cer sa te slujesc.
DOAMNE AJUTA-NE ! cu multa dragoste si stima, icamilin