View Single Post
Vechi 11.03.2011, 20:01:09
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Sa inteleg ca esti de acord cu cele 16 minute de violenta in care Mantuitorul a fost biciuit animalic, din filmul Patimile lui Iisus ?
acel film,chiar nu mi-a placut, mel gibson e paralel cu subiectul si se crede in filmele lui de actiune(dealtfel foarte bune la vremea lor !).Cred ca e un esec monumental acel film, pentru ca exacerbeaza latura violenta, la un subiect ce ar trebui sa fie eminamente filosofic si spiritual !!!

est modus in rebus (e o masura in toate) spuneau anticii nostri stramosi latini !
cand este vorba de pedeapsa corporala,tebuie folosita doar ca ultima posibilitate dupa ce dialogul,dragostea, intelegerea nu au dat nici un rezultat desi au fost aplicate cu insistenta !!!

cristos ne arata aceasta cale,desi e lasata la o parte de telologi,insa fragmentul din marcu(mi se pare) in care acest model universal-uman ,Cristos, pune mana pe bici, mi se pare esential in economia moralei crestine !
est modus in rebus- ne arata ca iubirea,dragostea, intoarecerea obrazului,are limitele ei !
si Cristos a vrut cu siguranta sa ne arate acest lucru !
asta il face mare, faptul ca lasa posibilitati,nuante,si nu opereaza numai in alb si negru !!!
Reply With Quote