View Single Post
  #89  
Vechi 11.03.2011, 13:50:49
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Miha-anca,

Pentru o clipa imagineaza-ti ca in fata ta sta Iisus si spune-i Lui ceea ce imi spui mie, stiind ca El a botezat adulti dar nu si copii. Vei putea sa il convingi ca era mai bine sa fi facut altfel?

Domnul Iisus a zis ca Evanghelia se va propovadui la toti oamenii ca sa serveasca de marturie, sa nu mai zica ca nu au stiut. Cand oamenii nu aveau acces la Evanghelie ci primeau doar ce li se spunea la biserica, aveau o scuza pentru nestiinta lor, eu insa nu mai am nici una, asa ca nu vad cum sa fac altfel decat a invatat si a facut Hristos. Evanghelia ma va acuza la judecata daca fac altfel, pentru ca am stiut ca Domnul mi-a zis sa nu numesc pe nimeni Invatator sau maestru decat pe El, iar Tata doar pe cel ceresc...


Cand Ap. Pavel spune "Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat" ce crezi, se adresa si copiilor? Le spunea si copiilor aceste cuvinte? Cu atat mai mult cu cat ii considera sfinti pe copii prin parintii lor botezati? Iata ca Duhul Sfant este si in inima lor. Si nu numai, am o intrebare: cum de Sfanta Fecioara era plina de Har fara sa fie botezata? Dar Sf. Ioan Botezatorul? Dar proorocii Vechiului Testament, cum erau plini de Duhul Sfant daca inca nu se botezasera? Vezi de ce Iisus a zis sa lase copiii sa vina la El si i-a binecuvantat zicand ca a lor este Imparatia Cerurilor, fara sa fi fost vreun copil botezat cand El pronunta aceste cuvinte? Duhul Sfant este in inima copiilor pentru ca sunt nevinovati. Cu primul pacat insa Harul va pleca de la ei incet incet, iar cum plata pacatului este moartea, vor trebui sa primeasca viata de la Iisus, insa nu prin faptele lor, este imposibil sa o primim prin fapte, ci o vor primi prin CREDINTA. Credinta nu este acelasi lucru cu fapta, altfel nu ar mai avea sens nici macar botezul adultilor.

In ceea ce o priveste pe Stefana si casa ei, eu as dori sa incep cu o alta remarca: nu este singurul loc unde apostolul Pavel vorbeste de casa unei femei, il vedem de mai multe ori cum o saluta pe femeie si casa ei, pentru ca femeia era stapana casei, nu barbatul. Si o alta idee este faptul ca, casele acestor femei erau cele in care se adunau oamenii pentru a vorbi de Iisus, pentru a se ruga etc, aceste case erau practic ca un fel de biserici pentru primii crestini. Si in ele se si botezau. Ca atare, botezul Stefanei si tuturor celor din casa ei, poate insemna botezul credinciosilor care se adunau acolo, sau poate insemna pur si simplu botezul femeii impreuna cu sotul, slujnicele si slujitorii, sau poate insemna si copiii ei daca erau deja adulti, Stefana fiind in cazul asta in varsta, poate insemna multe lucruri fara a implica Botezul copiilor, si fara a anula faptul ca toti s-au botezat, pentru ca Apostolul se refera la faptul ca toti din acea casa au crezut in Iisus si ca atare s-au botezat. Este ca si cum eu as avea un sugar care bea doar lapte, dau o petrecere la mine in casa si zic ca toti din casa mea au gustat desertul cel bun pe care l-am preparat. Toti l-au gustat, dar se intelege ca nu si copilul meu sugar care inca nu era in masura sa il guste. Cam asa si cu casa Stefaniei.
Adriana, ai impresia ca demonstratia ta este perfecta, dar nu este , draga mea. Spui ca copiii sunt sfinti daca se nasc din parinti botezati. Incorect. Copiii se nasc cu pacatul stramosesc, chiar daca parintii sunt botezati, iar pe acesta doar prin botez il putem indeparta. Pacatul stramosesc este un pacat al speciei, nu al familiei; de aceea toti nascuti din initiativa omeneasca - nu divina ca in cazul lui Adam si a Evei - se nasc cu pacatul adamic.
In rest putem presupune cat vrem in ceea ce priveste casa lui Stefana.
Chiar crezi ca Domnul Iisus ar fi avut ceva impotriva botezului copiilor, atata timp cat prin botez Duhul Sfant este Cel lucrator? Doar cei, care, in lipsa practicarii Tainei Sf. Botez, considera botezul ca fiind simbolic, la fel ca si Sf. Impartasanie, pot amana botezul pana cand omul ajunge sa aiba credinta. Si daca nu crede niciodata, atunci ce s-a realizat prin amanarea sine die a botezului?!? Sau speri si crezi ca atunci isi face efectul presiunea de grup din mediul in care traieste acel om va ceda insistentelor...

Constat cu tristete ca spiritul sectar se manifesta tot mai pregnant in mesajele tale. Esti sigura ca ai completat corect la rubrica religie, scriind Ortodox? Ideile tale sunt prin excelenta neo-protestante si dupa cum am aratat mai sus, si gresite pe alocuri .
Reply With Quote