Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
Daca parintii sunt botezati copilul nu mai are nevoie de botez? Deci sufletul copilului este oarecum o prelungire a sufletului parintilor, nu doua suflete diferite...
Deci putem sa avem Duhul Sfant si fara botez. Care ar fi importanta botezului? Oameni din alte religii care sunt drepti din fire, sunt la fel ca si cei botezati?
Daca omul este nevinovat ca un copil nu mai are nevoie de botez? Merge si numai cu binecuvantare?
Deci daca am credinta nu mai am nevoie de botez, pot primi harul lui Dumnezeu? Nu ajungem cumva la ceea ce spunea Luther - Sola Fide? Si atunci in fragmentul de mai sus cum erau copii nevinovati daca un copil nu poate discerne ce inseamna credinta (conform a ceea ce sustineti din aceasta cauza nu i se poate administra botezul)?
|
Aici vorbim despre doua lucruri diferite si ar fi bine sa nu le amestecati in sensul sa nu aplicati adultilor ceea ce eu am afirmat despre copii.
Deci omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si ca atare primeste Harul lui Dumnezeu si fara a fi botezat. Botezul este pentru a primi din nou viata atunci cand am pierdut-o din cauza pacatelor noastre, ori asta se face doar prin Hristos. In Vechiul Testament au fost oameni drepti dupa Legea lui Moise, insa niciunul nu a putut sa ajunga in Imparatie langa Tatal pana la venirea lui Iisus, de aceea ii asteptau atat de mult venirea. Acei oameni sunt acum cu Iisus in Imparatie fara sa se fi Botezat, ci au ajuns prin credinta pe care au avut-o in Mesia chiar inainte de venirea lui Mesia. Iar copiii lor morti inainte de a avea varsta la care sa creada si ei in venirea lui Mesia sunt cu siguranta impreuna cu ei in Imparatie, binecuvantati prin credinta parintilor lor.
Ca atare, adultul ajunge in Imparatie doar prin credinta in Iisus iar aceasta credinta ii cere sa isi spele pacatele care i-au adus moartea. Spalarea la evrei se facea intr-un fel, si cei care se spalau cu credinta in viitorul Mesia sunt drepti si acum sunt in Cer, la crestini spalarea se face asa cum a invatat Iisus iar cei ce vor crede ca asa trebuie sa faca, dupa cum invata Iisus, adica sa le para rau de pacate si apoi sa se boteze, vor ajunge langa El. Copilul care inca nu are pacate, nu are de ce anume sa se spele, ca sa il cunoasca pe Iisus este prea mic, asa ca este binecuvantat si va merge si el in Imparatie daca cumva moare cat este copil. Acest lucru insa nu se aplica adultului din cauza ca adultul pacatuieste, iar cine zice ca nu are pacate minte dupa cuvantul Apostolului Pavel. Asa ca adultii nu pot fi doar binecuvantati, este nevoie de mai mult din cauza pacatelor lor.