Citat:
Īn prealabil postat de Pippo_
Am mai auzit placa asta. In schimb nu este realista. Copilul este un suflet mai mult sau mai putin perfect. Exista destui copii rai din fire, irationali si cu apucaturi. E bine sa te rogi sa nu ai asa ceva. Chestia e ca exista, e un adevar. Tine de structura genetica si deci de instinct, precum la animale. Noi suntem partial animale si deci ereditam trasaturi si impulsuri. Astfel incat, poti avea de-a face cu un copil cu totul si cu totul indaratnic care refuza sa gandeasca si actioneaza foarte mult din instinct. Este o realitate, exista numeroase cazuri. Cu toata bunavointa parintilor, unii copii refuza sa fie rationali. Si pe astia daca nu-i tii din frau prin metode alternative, inclusiv o bataita cand alceva este de prisos, risti sa scoti din ei niste neispraviti cu totul iresponsabili si lipsiti de orice urma de respect. Si poate chiar mai rau.
|
Pai pe astfel de copii, de ce sa-i bati? Crezi ca ii indrepti pe ei cu bataia?Care este rezultatul dupa ce bati un copil?Te-ai gandit? Daca se cuminteste, o face de frica, nu?Asta-i dresaj.Trebuie sa exista o alternativa la bataie si pentru acesti copii rai din fire,cum spui tu.
In alta ordine de idei, parintii incep sa-si bata copiii, nu ca sa le indrepte lor firea ci ca sa aibe ei un confort psihic, ca nu mai suporta urlete,tipete,isterie si mai stiu eu ce fac acest copii..Deci parintii ajung atat e tensionati incat se descarca pe copii, "ca sa le indrepte firea"..