View Single Post
Vechi 10.03.2011, 15:26:20
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Toata lumea vrea contraceptie, si Dumnezeu si asta ne da in bunatatea Lui, dar oamenilor nici asta nu le convine si pentru ca nu pot avea copii inventeaza metode artificiale de fertilizare... Ciudati mai suntem.
Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Personal consider ca lumea este suprapopulata, deja am distrus aproape iremediabil planeta pentru a asigura tuturor resurse necesare traiului: milioane de hectare de paduri rase de pe fata pamantului, poluare fara precedent in aer si apa, chimizarea hranei pentru ca altfel nu-i putem hrani pe toti, samd. Apele au ajuns sa-si schimbe cursul din cauza despaduririlor masive, clima e data peste cap, locuim inghesuiti in orase pentru ca spatiul ramane acelasi in timp ce noi, populatia planetei, ne inmultim in continuare. Sa ne fereasca Dumnezeu de razboaie pentru hrana / spatiu / resurse naturale.
Indraznesc sa cred putin diferit...
Suprapopulata nu cred ca e planeta... daca luam in considerare tot spatiul unde se poate trai cu un efort normal. Adica daca pui umarul la treaba sa se si vada.
Resursele? Aici cred ca situatia sta si mai bine! Spunea cineva la o conferinta cu tema sustainability (cred ca am mai epxlicata asta pe undeva...) ca intr-o anumita perioada de timp - sa zicem un an - se folosesc de 8 (virgula ceva) ori mai multe resurse decat ar fi necesarul populatie existente pe glob. Calculul era detaliat si nu il pot reproduce din memorie (o sa incerc sa caut brosura conferintei unde erau toate articolele)... dar era cu cifre exacte despre cate resusre sunt consumate fara nici un folos, printre care: produsele care practic nu au un termen de valabilitate si totusi nu pot fi vandute fara a fi stabilita acea data (zahar, faina, si altele...) si multe se arunca dupa expirare, energia electrica folosita la fel - zeci de mii de consumatori fara ca oamenii sa aiba nevoie (muzica din orice statie de metrou desi fiecare are un MP3 player, televizoare in fiecare camera si functionale in acelasi timp...).
Nu ma intreba cum au masurat ei exact, dar stiu ca cel putin punctele sensibile unde se produc pierderile erau clar punctate.
Vina o are educatia materialista care a generat societatea de consum.