Deci asta este, din minteres viclean și desfrânat și iluzoriu, că o fi și că o păți după cum au zis sau au muncit ei, folosindu-se de morala gLumii și de conștiința gLumii și de fricile și trebuințele gLumii și de grijile și disperările și crizele ei, se adună ca să acceadă la putere, să parvină, prin tactica asta a falșilor nemulțumiți:

Hoțul strigă hoții, răzbunătorul sadic cere răzbunare victimizându-se, păcăliciul strigă că e păcălit, și fricuriosul bucuriosul de răul altuia face pe seriosul oripilându-se de poreclele ce i se pun.

Asta e tot, ispita de a răspunde răului cu rău, și apoi dacă e vre-o zicală mincinoasă sau etichetă răutăcioasă sau socoteală strâmbă care s-a prins în popor viceversa de realitate se strâduie toată ziua s-o repte până o credulizează complet în mase ca suport în alegeri...
Iar asta nu se poate numi politică ci e o mare tâmpenie ce tâmpește populația complet, târându-i pe toți în distruacția generalizată, bucuria de răul altuia, ca să mă simt eu mai bine cu mine așa criminal ascuns cum sunt. Crezând cu viclenie „înțeleaptă” că „povața” dată sau propagată prin intermediul și al meu va fi urmată de cine trebuie și va aduce folos bun... Vrăjiale.
În rest bine că măcar e democrație și poate fiecare zice ce vrea fără să pățească nimic, deși e dureros să minți și să fii imințit sau jignit, dar e de neînțeles cum minciuna a devenit singura politică „credibilă” în România.
Ca mustrare la așa debandadă, ca măsură de recuperare a sufletelor lor, pe peretele parlamentului și pe toate ușile de la instituțiile statului și pe toți pereții ar trebui să se pună un tablou uriaș cu poza lui
ceaușescu cu dungă roșie în diagonală și dedesubt scris cu litere de aur cu umbră neagră:
INTERZIS MINCIUNA!
Și poate așa, măcar unii, se vor rușina de ceea ce debitează continuu la locul de muncă nerecunoscând pe Adevărul și poate că tot lovindu-se cu ochii de tablou nu vor mai crede la nesfârșit că vor putea aduce voturi pentru echipa lor și apoi foloase necuvenite prin
mijloacele care nu vor fi scuzate de
nimeni niciodată.