View Single Post
Vechi 08.03.2011, 19:39:02
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În legătură cu apocrifele. Dacă sunt doar "cărți bune de citit", ori chiar inspirate de Duhul Sfânt.
Nimeni nu tipărește cărți canonice alături de apocrife. E logică elementară.

Citat:
Cum poate? Exact așa cum explică tot el în Filip.3,21. Adică într-un alt trup nesupus stricăciunii (1 Cor. 15,51-54). Hermeneutica dumitale nu a ținut cont de această posibilitate, este? De altfel, era vorba doar de o dorință a apostolului. Dumneavoastră ați transformat-o imediat în realitate concretă.
Nu abuza de analogii care n-au nicio substanță. Versetul pe care mi l-ai servit vorbește despre înviere. Va fi o înviere fără îndoială dar în Filipeni 1 vorbește despre altceva, bunăoară despre subzistența în afară de trup. Nu mi-ai explicat nimic din ce ți-am cerut, ai preferat să treci în alt sistem de referință și să nu observi că exprimarea lui Pavel nu e tautologică, cu alte cuvinte nu e "papagal". Însă tu poți să crezi ce îți place să crezi, să amesteci neamestecatele, să spui albului negru sau viceversa. Poți să faci câte erori logice dorești, că doar nu-i rușine atâta timp cât nimeni știe cine ești și nici cine te-a pus pe post de Sisif pe crestinortodox.ro

Citat:
Trebuie neapărat să-mi declin competența în întortocheatele cotloane ale teologiei bizantine? O fac, dacă vă procură plăcere intelectuală! Dar nu încercați să mă aburiți în ce privește teologia biblică. Vreți s-o revoluționați? Veniți cu textul care afirmă "nemurirea sufletului"...
Dragă Trices, fără patristică n-ajungeau la d-ta textele Scripturii să le interpretezi cum te taie capul. Dacă ăsta e puțin lucru judecă singur. Baptiștii s-au prins deja de treaba asta, de când au pus mâna pe carte și au renunțat la tot felul de mituri privind alcătuirea canonului scripturistic. Nu e vorba numai de Bizanț ci de mărturia Bisericii una. Ei se opresc la Niceea și Calcedon că atâta îi duce capul, dar asta e treaba lor.

Citat:
Nu-mi rămâne decât să vă urez un post cu folos!
Mulțumesc asemenea! Dacă nu cumva îți jignesc doctrina dacă îți urez post folositor!