Citat:
În prealabil postat de Pantsless
O, dar valorezi si daca mori, atunci cand lasi ceva in urma. Pentru ca cei ce vor urma dupa tine vor avea de castigat. Asa cum tu acum stai si apesi pe tastatura, in fata pc-ului. Du-te si traieste intr-o pestera daca-ti place, noua ne place sa evoluam. Noua, majoritatii. Repet, cine esti tu sa spui ca e mai bine sa ramai la un stadiu inevoluat? Nu toti suntem incuiati la minte si e natural sa evoluam. Si o vom face.
Si fii serios, tortura nu mai e la moda in ziua de azi, asa cum era atunci. Era o perioada cumplita din punctul asta de vedere (arpopo, iti doresc sa mori din cauza unei bombe atomice, decat din cauza unui instrument de tortura - poate nu ai citit descrierile alea); eu nu am mai auzit de asa practici teribile in ziua de azi, sa fiu sincer... Ca sa nu mai vorbesc de alte cretinitati.. centuri de castitate, etc. Omul nici nu prea era asa liber defapt, ceea ce, din cate imi dau seama, contravine religiei.
N-am luat nimic din context, nu am ce sa reformulez, da-ti jos ochelarii de cal.
Faptul ca tu vrei sa stai intr-o pestera si sa te rogi lui dumnezeu sa faca soarele sa rasara - asta e treaba ta, si a celor care gandesc ca tine. Noi restul vrem mai mult decat sa traim ca niste animale. Si te rog sa nu mai faci pe inteligentul, cand tocmai in conceptul acesta de 'inteligenta' arunci cu rahat.
|
Nici nu prea vreau să mă complic, având în vedere că vorbești pe baza unor prejudecăți.
Nu știi de la început ce înseamnă religie, nu știi ce înseamnă evoluție, nu știi ce înseamnă moralitate. Deci ești un
ignorant, pentru că totuși vorbești despre ele... Eu măcar încerc să le înțeleg, ca apoi să vorbesc despre ele...
Cât despre argumentele de tip atac la persoană nu mă încălzesc, ci mai degrabă subliniază calitatea ce am evidențiat-o mai sus.
Iar ca să răspund la un atac de genul ăsta, nici nu trebuie să fac pe inteligentul, sau să îmi bat joc de inteligență. Că ție îți reușește din plin.
Iar argumentul principal pe care îți bazezi teoria ta, nu e decât spiritul de turmă, adică tu trăiești într-o majoritate, care culmea are numai calități, pe care eu nici nu știu cum le-ai scos, pe când, dacă eu vreau să mă diferențiez, încercând să delimitez astfel de calități în măsura în care le aflu din mediul înconjurător, încep să am defecte... tocmai ca într-un basm...
Plus că nu vorbești de la început cu respect. Așa că de ce să o fac și eu?