Subiect: Pentru atei
View Single Post
Vechi 07.03.2011, 11:09:45
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ei nu contesta ca s-ar intampla ceva, adica nu zic ca acolo nu e nimic, ci spun ca acolo exista un fenomen, dar ca ortodocsii vor sa-i minta si ii pacalesc.
Iar catolicii eu consider ca majoritatea cred in minunea de la Ierusalim. Exista multe marturii chiar catolice, una dintre ele a Papei de la prima cruciada. O putem gasi chiar si pe site-uri si forumuri catolice, unii catolici din vest chiar apara aceasta minune: http://www.cattoliciromani.com/forum...40141.html?amp
Marturia Papei Urban II "Papa Urban II said in speech (writen) before crusader in city of Clermont 1095: "And yet in that place (I say only what you already know) rested the Lord; there He died for us; there He was buried. How precious would be the longed for, incomparable place of the Lord's burial, even if God failed there to perform the yearly miracle! For in the days of His Passion all the lights in the Sepulchre and round about in the church, which have been extinguished, are relighted by divine command. Whose heart is so stony, brethren, that it is not touched by so great a miracle?" Baldricus, in Gesta Dei per Francos. p. 87."
Ateii considera ca in Edicul se intampla una din doua: fie Patriarhul aprinde lumanarile de la o bricheta Bic, fie se aprind singure pt. ca au fost tratate cu fosfor alb.

Pozitia oficiala a Bisericii Catolice cu privire la orice miracol asupra caruia nu are "jurisdictie", adica nu-l poate investiga, este una de prudenta.

Cu alte cuvinte, am dreptul sa cred sau sa nu cred, atata timp cat BC nu se exprima oficial, iar asupra unui miracol ortodox BC nu se poate exprima oficial.

Pe de alta parte, in spiritul caritatii crestine si a respectului pentru Biserica Ortodoxa, credinciosii catolici nu sunt incurajati sa conteste acest Miracol.

In ceea ce ma priveste, doua argumente ma imping sa-i acord credibilitate, astfel:

In primul rand, locul in care se intampla. Tind sa cred ca Dumnezeu n-ar fi permis ca o frauda de asemenea proportii sa fie perpetuata timp de 1000 de ani la insasi locul Invierii Sale;

In al doilea rand, daca toata treaba ar fi o inselatorie, ar decurge logic ca toti Patriarhii Ierusalimului din ultimul mileniu au fost niste mincinosi, ceea ce mi se pare deosebit de greu de crezut.
Reply With Quote