Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Marea problema a ateului nu este ca nu crede in minunea x sau y, ci ca nu crede, a priori, in posibilitatea minunilor.
Orice explicatie, demonstratie, argumentatie, in favoarea unei minuni este inutila.
In ce ma priveste, nu cred in minunea Luminii Sfinte de la Ierusalim, dar nici nu contest posibilitatea ei; dintre argumentele pro si contra, inclin sa cred ca cele pro (atat teologice, cat si de bun simt comun) precumpanesc, si doresc sa ajung si eu acolo pentru a-mi forma o parere first-hand. Aici ma deosebesc de ateul pentru care posibilitatea existentei miracolului este 0, indiferent de argumente, dovezi etc.
|
Ei nu contesta ca s-ar intampla ceva, adica nu zic ca acolo nu e nimic, ci spun ca acolo exista un fenomen, dar ca ortodocsii vor sa-i minta si ii pacalesc.
Iar catolicii eu consider ca majoritatea cred in minunea de la Ierusalim. Exista multe marturii chiar catolice, una dintre ele a Papei de la prima cruciada. O putem gasi chiar si pe site-uri si forumuri catolice, unii catolici din vest chiar apara aceasta minune:
http://www.cattoliciromani.com/forum...40141.html?amp
Marturia Papei Urban II "Papa
Urban II said in speech (writen) before crusader in city of Clermont
1095: "And yet in that place (I say only what you already know) rested the Lord; there He died for us; there He was buried. How precious would be the longed for, incomparable place of the Lord's burial, even if God failed there to perform the yearly miracle! For in the days of His Passion all the lights in the Sepulchre and round about in the church, which have been extinguished, are relighted by divine command. Whose heart is so stony, brethren, that it is not touched by so great a miracle?"
Baldricus, in Gesta Dei per Francos. p. 87."