View Single Post
Vechi 05.03.2011, 20:53:07
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Din cate mi s-a spus, nu devii american getbeget decat dupa 4 generatii.
Getbeget insemnand ce? Ca daca ne uitam la discriminarea facuta negrilor si care inca exista in unele parti, s-ar putea spune ca nici acum nu sunt getbeget desi cine stie cate generatii au trecut. Si prin sud, cu comunitatile de limba spaniola, tot se mai ajunge la conflicte.

Eu ma simt foarte bine in Franta, si daca voi avea vreodata copii, o sa ii invat romaneste, insa ei francezi o sa fie. Daca vor simti ei ca vor sa fie mai degraba romani, nu o sa ii impiedic bine-nteles, insa va fi alegerea lor, dupa cum vor simti ei. Eu am plecat din tara mai mult impinsa de la spate de mama care mereu a vazut cu ochi rai situatia din Romania, in timp ce eu nu ma vedeam atat de capabila sa plec si nu o sa uit o viata cuvintele cu care ma incuraja ca sa plec printre straini:

"Eu am fost mereu privita cu ochi rai pentru ca din Moldova am venit la Brasov, si eram la mine in tara, asa ca nu poate fi mai rau in alta tara pentru ca macar acolo esti intr-adevar straina"

Nici asta nu m-a convins sa plec, ci faptul de a fi parasita de cel cu care eram de ani de zile si cu care ma vedeam casatorita intr-o buna zi, parasita pentru ca eram prea saraca pentru familia lui iar el era prea moale ca sa se opuna familiei, si asta dupa ce imi spusese ca asteapta doar sa terminam facultatea ca sa fie mai independent, insa cum independenta la noi nu se castiga asa usor, a cedat pana la urma presiunilor din familie si m-a parasit, deci asta m-a dezgustat atat de mult incat am ascultat-o pe mama si am plecat. Si nu regret nici o clipa.

Cat despre desfraul din tarile straine eu nu ma apuc sa il critic, am vazut destule si la noi. Iar daca am ajuns sa imi bag nasul si la catolici la un moment dat si sa ii apreciez a fost pentru faptul ca la ei se pune accent pe catehizare in timp ce eu, venita la credinta in Biserica ortodoxa la varsta de 17 ani, nu numai ca am aflat ca exista un catehism abia dupa multi ani de mers la spovedanie la preot, dar sunt lucruri grave pe care i le spuneam cu seninatate pentru ca in societatea atee in care am crescut eram invatata ca este bine, si preotul in loc sa imi spuna ca este pacat grav si sa nu mai fac, trecea cu vederea si se lega de lucruri fara importanta, ca de exemplu un inel pe deget sau niste haine mai "moderne" (adica o fusta pantalon)! Si nu vreau sa redau aici ce experiente am mai avut, ca nu-i spre lauda bisericii ortodoxe asa cum am cunoscut-o eu in Romania. Nu sunt nici catolicii usa de biserica, dar macar nu trebuie sa intre pe forumuri ca sa afle ce anume este pacat si mai ales care sunt grave. Dar apoi, cand am vazut ca la ortodocsi se dau pogoraminte acolo unde cuvantul lui Iisus este foarte clar (casatoria de 3 ori in biserica la ortodocsi), sau altele cum ar fi afirmatiile preotului Arsenie Boca cu privire la sarurile acidului glutamic din lichidul prostatic la barbati, m-am intristat si mai mult. Aici am gasit o biserica ortodoxa mult mai ok, insa nu cea romaneasca, ci cea ruseasca si greceasca... Si asa am descoperit ca ni s-a cam dus faima pe la ei despre derivele care cam exista pe la noi. Din pacate. Insa nu-i timpul pierdut, educatia se poate face la orice varsta. Bine ar fi insa sa se instituie si la ortodocsi cursuri de catehizare.

Last edited by Adriana3; 05.03.2011 at 21:11:20.
Reply With Quote