Citat:
În prealabil postat de maria55
Cine este aproapele meu ?
Ii consider pe toti , sau ii sortez ?
Daca nu semanam cu nimic...............?
Daca ma loveste sau imi face rau intr-un fel sau altul ?
Sa-l ajut daca pot ?
Si daca nu pot , sa zic repede o rugaciune pentru el?
Pe strada , daca e intr-o situatie neplacuta sa-l ajut sau nu . Pana unde ?
Daca-i pericolul mare ma retrag , ma fac ca nu vad?
Este si un om certat cu ordinea si cu bunacuviinta tot el , aproapele ?
Cand inceteaza a mai fi apropele , exista si astfel de situatii , exista o granita ?
Si cate alte intrebari se mai pot pune .....!
Numai daca sant costient ca Dumnezeu in orice situatie ma vede , pot sa-mi controlez actiunile mele . Dar cum sa fac sa nu uit ?
maria
|
Si iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L si zicând: Învătătorule, ce să fac ca să mostenesc viata de veci? Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citesti? Iar el, răspunzând, a zis: Să iubesti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta si din tot sufletul tău si din toată puterea ta si din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuti. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus:
Si cine este aproapele meu? Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, si a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat si l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea si, văzându-l, a trecut pe alături. De asemenea si un levit, ajungând în acel loc si văzând, a trecut pe alături. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el si, văzându-l, i s-a făcut milă, Si, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn si vin, si, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeti si a purtat grijă de el. Iar a doua zi, scotând doi dinari i-a dat gazdei si i-a zis: Ai grijă de el si, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îti voi da. Care din acesti trei ti se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari? Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Si Iisus i-a zis: Mergi si fă și tu asemenea.